Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Studenții Facultății de Istorie și Filologie ai UAB s-au bucurat de succes la Noaptea Muzeelor 2022: Au atras privirile albaiulienilor și turiștilor, îmbrăcați în diverse veșminte istorice

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Studenții Facultății de Istorie și Filologie ai UAB s-au bucurat de succes la Noaptea Muzeelor 2022: Au atras privirile albaiulienilor și turiștilor, îmbrăcați în diverse veșminte istorice

Noaptea Muzeelor 2022 a fost un succes real pentru organizatorii din acest an din Cetatea Marii Uniri, cât și pentru iubitorii de artă și cultură.

După doi ani de pandemie, peste 170 de muzee, galerii şi grădini de artă, castele, palate, cetăţi, mori, institute şi centre culturale din toată ţara și-au deschis sâmbătă seara porţile in cea de a 18-a ediţie de Noaptea Muzeelor, eveniment organizat în toată Europa.

Zeci de mii de oameni au vizitat muzeele și alte instituții de cultură din țară în cursul serii trecute, în cadrul evenimentului care a deschis porțile acestora, fără taxă de intrare.

Studenții Facultății de Istorie și Filologie, specializarea Istorie, au organizat la rândul lor un eveniment dedicat Nopții Muzeelor din acest an, alegând să se îmbrace în veșmintele caracteristice mai multor culturi și perioade istorice și să își animeze audiența curioasă care s-a strâns la Palatul Apor din cetatea noastră, pentru a le putea vedea spațiul expozițional de lângă universitate. În jur de 400 de persoane au observat exponatele prezentate de către studenți.

Pasionații de istorie ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au mărșăluit mai apoi în inima orașului nostru, încolonați, atrăgând astfel privirile localnicilor și turiștilor adunați în cursul serii de ieri.

FOTO: IPG


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea