Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Visele devin realitate: Luptătorii SAS au oferit unui tânăr albaiulian, care vrea să devină polițișt, un program de pregătire fizică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Visele devin realitate: Luptătorii SAS au oferit unui tânăr albaiulian, care vrea să devină polițișt, un program de pregătire fizică

Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au avut astăzi, 23 martie, un oaspete deosebit. Un tânăr din Alba Iulia, care dorește să devină polițist, a participat la un program de pregătire fizică și a putut înțelege ce presupune această meserie. Manifestările publice, dedicate sărbătoririi Zilei Poliției Române continuă.

În cadrul manifestărilor publice dedicate aniversării, la data de 25 Martie a Zilei Poliției Române, azi 23 martie 2022, polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat activități în cadrul proiectului intitulat „Polițist pentru o zi”.*

Raul Radu Crișan, un tânăr în vârstă de 16 ani, din Alba Iulia, care își dorește să devină polițist, a îmbrăcat echipamentul de antrenament al polițiștilor și a parcurs un adevărat program de pregătire.

YouTube video

După un program de încălzire, tânărul a luat parte la un antrenament de pregătire fizică, în parcul de Aventură Dynamis Alba Iulia, iar mai apoi, prin grija polițiștilor de la Biroul de Pregătire Profesională, a primit o lecție de autoapărare.

Experiența prin care a trecut astăzi l-a făcut să își facă o imagine despre ce presupune pregătirea unui polițist și să fie mai încrezător că drumul pe care l-a ales este cel potrivit pentru el.

Străbunicul, bunicul și bunica lui Raul au fost polițiști. Pe bunicul lui nu l-a cunoscut pentru că, din păcate, acesta este unul dintre eroii Revoluției din Decembrie 1989.

În paralel cu această activitate „Caravana promovării profesiei de poliţist” formată din poliţişti din structurile de resurse umane, rutieră, ordine publică, acţiuni speciale, siguranță școlară şi prevenire a criminalităţii a continuat activitățile de promovare a profesiei de polițist.

Elevii Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud și cei ai Liceului Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” Ciumbrud au primit informații legate de şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și abilitățile necesare pentru a devenii polițist, precum și recomandări pentru un comportament responsabil.

La aceste activități, alături de polițiști, au fost prezenți și specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

La Zlatna, polițiștii au sărbătorit alături de elevii Școlii Gimnaziale Almașu Mare, loc în care învață și 5 copii ucraineni. Cei mici au interacționat cu polițiștii și au admirat autospecialele de poliţie şi tehnica din dotare.

Acțiunile dedicatele aniversării celor 200 de ani de la înființarea Poliției Române vor continua pe parcursul întregii săptămâni.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea