Cum să obțineți cele mai bune rezultate din iluminatul cu LED-uri (P)
Câte becuri ați cumpărat anul acesta? Timpul zboară și nu mulți oameni își înregistrează consumul de becuri. Sunt șanse să fi cumpărat mai puține becuri, deoarece în 2018 a intrat în vigoare interdicția la nivelul UE privind importul și producția de becuri cu halogen.
Magazinele au voie să își vândă stocul vechi de halogenuri – motiv pentru care încă le mai puteți găsi – și încă mai există becuri cu halogen specializate în luminile de securitate, cuptoare și hote de bucătărie.
Cu toate acestea, becul versatil pentru lustre LED este cel care deschide calea în ceea ce privește eficiența, durabilitatea și versatilitatea.
De ce are sens să cumpărați becuri pentru lustre LED
Becurile fluorescente compacte (CFL) au fost printre primele alternative eficiente din punct de vedere energetic. Primii adoptatori s-au plâns de lumina lor rece și de timpul necesar pentru a se aprinde.
Becul cu LED a urmat și a depășit CFL-ul, iar acum conduce cu încredere pe piață – puteți obține becuri cu LED pentru aproape toate corpurile și dimensiunile.
LED-urile folosesc mai puțină energie și vă costă mult mai puțin pe termen lung. Nu există o diferență uriașă de preț, durează mai mult timp, astfel încât nu va trebui să cumpărați mereu înlocuitori. Este complet logic să cumpărați becuri cu LED-uri.
Un bec cu halogen tradițional durează în jur de doi ani, pe baza unei utilizări zilnice de trei ore, adică aproximativ 2.000 de ore. Un LED, în condiții similare, durează de la 10.000 de ore în sus, timp de 10 ani sau mai mult.
Economisiți bani cu ajutorul becurilor cu LED
Iluminatul reprezintă 15% din factura de electricitate a unei gospodării obișnuite. Puteți economisi pentru fiecare bec cu halogen tradițional pe care îl schimbați cu un bec pentru lustre LED cu luminozitate similară.
Înlocuirea unui bec cu halogen de 50W cu un LED echivalent ar putea reduce costurile de energie pe durata de viață a becului. Toate economiile se bazează pe înlocuirea becurilor cu halogen sau cu incandescență cu becuri LED echivalente.
Reducerea emisiilor de carbon cu ajutorul becurilor cu LED
Pentru fiecare bec cu halogen tradițional pe care îl înlocuiți cu un bec cu LED cu luminozitate similară, economisiți aproximativ 5 kg de emisii de CO2. Dacă înlocuiți toate becurile din casa dvs. cu alternative cu LED-uri, înseamnă aproximativ 63 kg de emisii de CO2.
Ghid de cumpărare a LED-urilor – ce trebuie să căutați
Ambalajul majorității becurilor pentru lustre LED conține o mulțime de informații care să vă ajute să alegeți cel mai potrivit bec – gusturile fiecăruia sunt diferite.
Ambalajele indică adesea „culoarea” becului și oferă o aproximare a echivalentului LED-ului în wați, de exemplu, 40W, 60W sau 100W.
- cald este o culoare galbenă, ideală pentru dormitoare, camere de zi și sufragerii.
- rece oferă o lumină mai albastră, mai clară. Este posibil să preferați acest tip de lumină în bucătării, băi și spații de birou, unde aveți nevoie de o iluminare bună pentru a îndeplini sarcinile.
- lumina de zi este cea mai „rece” și apropiată de lumina albă pură, adesea folosită de fotografii profesioniști pentru iluminarea de fundal.
Aprofundând, puteți găsi, de asemenea:
- Kelvin: se referă la culoare: 2.700K sau mai puțin se potrivește cu tonurile calde ale unui bec tradițional.
- Lumeni: Acest lucru arată cât de luminos este becul – cu cât lumenii sunt mai mari, cu atât becul este mai luminos. Un bec de peste 1.000 de lumeni este echivalent cu un bec tradițional de 75-100 W.
- Unghiul fasciculului: Cele mai multe becuri de uz casnic vor avea un unghi larg; este posibil să doriți un spot mai îngust pentru lămpi de birou, pentru iluminatul în sus și așa mai departe
Schimbarea culorii
Unii oameni spun că LED-urile fac ca culorile să își schimbe nuanța. Dacă ați verificat toate cele de mai sus și aveți probleme, s-ar putea ca acestea să se datoreze unei redări scăzute a culorilor de către becul cu LED. Aceasta nu este o problemă foarte frecventă în cazul celor mai recente LED-uri; căutați un bec cu o redare a culorilor mai mare pentru a face culorile mai nuanțate.
Multe lumini de securitate, proiectoare și corpuri de iluminat decorativ folosesc încă în mod standard becuri cu halogen. Sunt disponibile alternative cu LED-uri și nu există niciun motiv pentru a nu le folosi.
S-ar putea să nu fie la fel de ușor de găsit în magazine, dar există și merită să căutați online sau să cereți proprietarilor de magazine să le comande pentru dvs. Se pot face economii de energie și de bani.
sursa foto: emag.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918