Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

CONFLICTUL Rusia-Ucraina: Suedia ar vrea să adere la NATO, din cauza tensiunilor din regiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CONFLICTUL Rusia-Ucraina: Suedia ar vrea să adere la NATO, din cauza tensiunilor din regiune

Sunt „absolut convins” că Suedia va adera la NATO în termen de cinci ani, a declarat președintele Partidului Moderat, Ulf Kristersson, potrivit Euractiv.

Ulf Kristersson a declarat că ar dori să vadă Suedia și Finlanda mergând spre aderare „mână în mână”. Fără a dezvălui detalii, politicianul suedez a mai spus că a discutat problemele NATO cu „mai mulți colegi finlandezi”, inclusiv cu președintele Sauli Niinisto. Analiștii sunt de părere că Suedia se simte forțată să adere la NATO, din cauza tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

În 2018, Kristersson a oferit un calendar de zece ani pentru aderarea Suediei la NATO.

Cu toate acestea, actualul guvern minoritar social-democrat al Suediei nu s-a arătat încântat de aderare și a confirmat nealinierea țării.

Potrivit unor sondaje recente din 20 ianuarie, 31% dintre alegători au susținut Partidul Social-Democrat, în timp ce 21% i-au susținut pe Moderați. Democrații suedezi – care s-au opus aderării la NATO, dar care dau semne de schimbare a poziției lor – sunt la 19%. Alegerile generale din Suedia sunt programate pentru luna septembrie a acestui an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea