Există sau nu cazuri de infectare cu Omicron în Alba: Teste trimise pentru secvențiere la Mureș
Există sau nu cazuri de infectare cu Omicron în Alba: Teste trimise pentru secvențiere la Mureș
Până la acest moment în județul Alba nu a fost detectat nici un caz de infectare cu tulpina nouă de Covid-19, Omicron. Testele PCR detectează varianta Omicron, însă nu o individualizează, adică nu o pot diferenția de alte variante.
„Testele PCR pot detecta tulpinile Delta și Omicron, însă nu fac secvențierea. Aceasta se face la Mureș, deoarece secvențierea se poate face doar în laboratoarele de genetică de pe teritoriul țării, noi suntem doar laborator de testare PCR și este reglementat prin legislație ca secvențierea să fie făcută de laboratoarele de genetică. Cel mai probabil vor apărea și la noi infectări cu această variantă, deoarece este foarte contagioasă”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Alexandru Sinea, Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba.
În contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19, la nivelul județului Alba au fost înființate 7 centre de evaluare pentru bolnavii COVID-19, în unitățile sanitare din județ (conform listei atașate).
Astfel, pacienții diagnosticați pozitiv într-un centru autorizat (spital, labotator, Ambulanță, medic de familie) pot să se programeze în vederea evaluarii stării de sănatăte, la recomandarea medicului de familie, pe bază de trimitere. Medicii de familie sunt cei care efectuează monitorizarea pacienților pozitivi.
Evaluarea pacienților cuprinde recoltare analize de sânge precum și examinare CT sau radiografie pulmonară.
Potrivit autorităților valul 5 al pandemiei de Covid își va face simțită prezența din prima lună a lui 2022. Varianta Omicron se transmite deja comunitar în România şi va deveni dominantă în 2-3 săptâmâni.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că românii ar trebui deja să-și pregătească un kit COVID-19 în următoarele zile, înainte de explozia cazurilor de OMICRON.
„Important este ca fiecare cetăţean să aibă o mică trusă la domiciliu care să facă posibilă monitorizarea bolii. Este foarte simplu, un pulsoximetru şi un termometru, care sunt utile să le avem la domiciliu”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte Traficul rutier va fi închis pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza condițiilor meteo extreme. Potrivit DRDP Brașov, rafalele de vânt puternic au doborât mai mulți copaci […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan