Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Final extraordinar de an: zlătneanul Andrei Mărginean, două goluri în meciuri consecutive pentru ACR Messina!

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Final de senzație al anului pentru Andrei Mărginean, mijlocașul originar din Zlatna. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani a marcat în două rânduri, la trei zile distanță, în două meciuri consecutive, ambele pe Stadion “San Filippo”, disputate în serie C de ACR Messina, unde a fost împrumutat de Sassuolo.

Prima dintre reușite, prin care a spart gheața la nivel de seniori, a fost în remiza cu Catania, scor 2-2 (1-0), când a punctat în minutul 78 (a intrat în minutul 61). În următoarea etapă, la victoria cu Paganese, vecina de clasament, scor 2-1 (1-0) a evoluat în premieră titular, a fost intergalist, a deschis scorul în minutul 38 și grație acestei evoluții remarcabile a fost inclus în echipa ideală a rundei a 20-a de “La Gazetta dello Sport”. Formația nou-promovată din Sicilia a luat astfel o gură mare de oxigen, după 7 etape în care a adunat numai două puncte, a predat “lanterna roșie” și a ajuns pe locul 17 (17 puncte). În 9 ianuarie, campionatul se reia cu o deplasare la Palermo (locul 5, 33 de puncte). Internaționalul român Under 20 a strâns astfel 8 prezențe și două reușite, un total de 300 de minute (120 în ultimele două apariții), după o perioadă în care nu a fost utilizat (rezervă sau doar pe bancă), prinzând abia 9 minute în precedentele 11 întâlniri.

În Spania, Alexandru Țîrlea a rămas pe bancă la Alaves, în eșecul 2-5 din deplasare cu Rayo Vallecano, asta după ce jocul precedent debutase în La Liga. Deportivo a înregistrat a treia înfrângere la rând (două în campionat și una în Copa del Rey, la Linares, joc când a fost titularizat Țîrlea), are două insuccese la rând (două puncte în 6 dispute) și este pe poziția a 18-a (15 puncte din 18 jocuri), retrogradabilă, înaintea meciului de duminică, 2 ianuarie, de pe teren propriu, cu Real Sociedad (locul 6, cu 29 de puncte).

În Ligat ha’Al, campionatul din Israel, Kiryat Shmona a legat 5 victorii consecutive (una în State Cup), ultima acasă cu Maccabi Petach Tikva, în stil italian, 1-0 (0-0). Mijlocașul abrudean Ovidiu Bic a jucat toate cele 90 de minute, bifând a 5-lea meci succesiv integralist (13 prezențe în acest campionat). Însă ulierior a venit eșecul din deplasare (sâmbătă) cu Hapoel Tel Aviv, scor 0-2 (0-0) în etapa a 15-a, iarăși Bic a bifat toate minutele, și în prima zi a anului viitor primește vizita echipei Hapoel Haifa (locul 6, 21 de puncte).

Foto: ACR Messina


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia, în runda a cincea din Liga 3 Etapa a cincea a eșalonului terț programează sâmbătă, pe „Cetate”, derby-ul Seriei 7, între primele două clasate, CSM Unirea Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea