Rămâi conectat

Sport

Final extraordinar de an: zlătneanul Andrei Mărginean, două goluri în meciuri consecutive pentru ACR Messina!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Final de senzație al anului pentru Andrei Mărginean, mijlocașul originar din Zlatna. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani a marcat în două rânduri, la trei zile distanță, în două meciuri consecutive, ambele pe Stadion “San Filippo”, disputate în serie C de ACR Messina, unde a fost împrumutat de Sassuolo.

Prima dintre reușite, prin care a spart gheața la nivel de seniori, a fost în remiza cu Catania, scor 2-2 (1-0), când a punctat în minutul 78 (a intrat în minutul 61). În următoarea etapă, la victoria cu Paganese, vecina de clasament, scor 2-1 (1-0) a evoluat în premieră titular, a fost intergalist, a deschis scorul în minutul 38 și grație acestei evoluții remarcabile a fost inclus în echipa ideală a rundei a 20-a de “La Gazetta dello Sport”. Formația nou-promovată din Sicilia a luat astfel o gură mare de oxigen, după 7 etape în care a adunat numai două puncte, a predat “lanterna roșie” și a ajuns pe locul 17 (17 puncte). În 9 ianuarie, campionatul se reia cu o deplasare la Palermo (locul 5, 33 de puncte). Internaționalul român Under 20 a strâns astfel 8 prezențe și două reușite, un total de 300 de minute (120 în ultimele două apariții), după o perioadă în care nu a fost utilizat (rezervă sau doar pe bancă), prinzând abia 9 minute în precedentele 11 întâlniri.

În Spania, Alexandru Țîrlea a rămas pe bancă la Alaves, în eșecul 2-5 din deplasare cu Rayo Vallecano, asta după ce jocul precedent debutase în La Liga. Deportivo a înregistrat a treia înfrângere la rând (două în campionat și una în Copa del Rey, la Linares, joc când a fost titularizat Țîrlea), are două insuccese la rând (două puncte în 6 dispute) și este pe poziția a 18-a (15 puncte din 18 jocuri), retrogradabilă, înaintea meciului de duminică, 2 ianuarie, de pe teren propriu, cu Real Sociedad (locul 6, cu 29 de puncte).

În Ligat ha’Al, campionatul din Israel, Kiryat Shmona a legat 5 victorii consecutive (una în State Cup), ultima acasă cu Maccabi Petach Tikva, în stil italian, 1-0 (0-0). Mijlocașul abrudean Ovidiu Bic a jucat toate cele 90 de minute, bifând a 5-lea meci succesiv integralist (13 prezențe în acest campionat). Însă ulierior a venit eșecul din deplasare (sâmbătă) cu Hapoel Tel Aviv, scor 0-2 (0-0) în etapa a 15-a, iarăși Bic a bifat toate minutele, și în prima zi a anului viitor primește vizita echipei Hapoel Haifa (locul 6, 21 de puncte).

Foto: ACR Messina


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea