Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO: Sănătatea Cluj – Metalurgistul Cugir 1-7 (0-5)! „Roș-albaștrii” și-au luat revanșa și i-au umilit pe „virușii verzi”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Metalurgistul Cugir a zdrobit Sănătatea Cluj, scor 7-1 (5-0), într-o partidă contând pentru runda a 10-a a celui de-al treilea eșalon, prima din retur. „Roș-albaștrii” nu au avut milă de „virușii verzi”, cărora le-au administrat o aspră corecție, scorul seriei, drept revanșă pentru remizele din ultimii ani de sub Drăgana. Trupa lui Lucian Itu, antrenorul ce a evoluat din primul minut, a realizat cel mai clar succes stagional, după un start senzațional de meci, în care au avut 5-0 după 30 de minute (de remarcat dubla lui Nicula, la primele reușite pentru gruparea cugireană).

 

Un start fulminant de joc al vizitatorilor ce au ajuns la 5-0 pe tabelă după o jumătate de oră

*Lucian Itu: “A contat începutul teribil de meci”

A contat teribil începutul de meci. Pornind de la meciul tur când am remizat, dar am irosit o sumedenie de ocazii, le-am transmis jucătorilor să nu luăm meciul ușor, să nu ne raportăm la poziția din clasament a Sănătății. Ba mai mult, le-am cerut să fin foarete concentrați și determinați din start. Un <<bravo>> încă o dată pentu băieți, au jucat extraordinar”, a precizat Lucian Itu.

O adevărată tornadă a lovit-o pe penultima clasată, ce a început cu veteranii G. Florescu, D. Goga, Lemnaru și Tilincă în formula de start, un șoc din care Sănătatea nu și-a revenit, după debutul fulminant al oponențlor ce aveau 5-0 după o jumătate de oră. O partidă în care vizitatorii au defilat la Jucu, au făcut instrucție cu coșmarul ultimilor ani de pe teren propriu, și au reușit o victorie la un scor de maidan ce scutește de orice comentarii. Metalurgistul a marcat în acest meci tot atâtea goluri câte a realizat în precedentele 4 deplasări, iar Sănătatea este cu eșecuri pe linie pe teren propriu! O asemenea victorie concudentă a mai realizat trupa de sub Drăgana în septembrie 2013, “set la zero” la Turda (cu Lucian Itu printre marcatori), în vreme ce “virușii” au mai suportat o umilință similară un an mai târziu, septembrie 2014, 1-7 cu Sticla Arieșul Turda.

*0-1, MIN: 2: LACO, autogol, la un corner executat de M. Neagu

*0-2, MIN. 8: ȘAUCĂ; lob peste portarul ieșit în afara careului, după o pasă de la P. Păcurar

*0-3, MIN. 11: D: NICULA a marcat primul gol în  „roșu-albastru”, reluare cu capul la un corner, după o deviere a lui L. Itu,

*0-4, MIN. 19: M: LUPU a finalizat centrarea lui Șaucă

*0-5, MIN. 30: dublă D. NICULA, la centrare Șaucă, în fapt primele goluri la seniori pentru fotbalistul împrumutat de la Gaz Metan

*1-5. MIN. 53: LEMNARU a punctat cu capul

*1-6, MIN. 68: COCAN a înscris la prima atingere de balon, la deschiderea lui Selagea.

*1-7: MIN. 77: UDREA, o altă rezervă, a marcat primul gol după revenirea la Cugir, din pasa lui Cocan

 

Săptămâna anterioară “roș-albaștrii” au suferit primul eșec stagional, în derby-ul de la Hunedoara cu liderul imbatabil și sunt pe poziția secundă, cu 20 de puncte, la 5 “lungimi” de trupa lui Florin Maxim. Sănătatea Cluj (5 puncte) este singura formație din serie ce a pierdut toate cele 4 partide de pe teren propriu, două dintre înfrângeri fiind cu reprezentantele Albei, Unirea Alba Iulia (singurul succes al “alb-negrilor”) și CS Ocna Mureș (unica victorie externă), ambele cu același scor 2-4.

Echipe:

Sănătatea: Bîlbă – Isac, Perde, Laco, D, Mic, A. Ștefan, G. Florescu, Al. Oltean, D. Goga, Tilincă, Lemnaru. Pe bancă: Cotîrlă, V. Mureșan, Szolosi, Da Silva, A. Pașca, D. Paul, C. Cîmpean, Safta, R. Oltean. Antrenori George Florescu și Csaba Kis

Metalurgistul: R. Opric – Al. Rus, I. Grozav (62, Șt. Radu), L. Itu (68, L. Contra), M. Neagu (62, Udrea) – Șaucă/ cpt (62, Tăban), Boldea, P. Păcurar, Nicula – Selagea, M. Lupu (68, Cocan); rezerve: Perjeriu, Șuteu, Tănăsescu, Al. Popescu. Antrenor Lucian Itu – principal.

Arbitri A. Pascu (Sibiu), R. Spătar (Sibiu), V. Duță (Avrig) Observatori S. Neichi (Satu Mare), P. Boroș (Oradea)

Foto: Cosmina MĂCICĂȘAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Avântul Reghin – CSM Unirea Alba Iulia 3-1 (0-0), în penultima rundă din play-out | „Alb-negrii”, la primul eșec din 2024!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Deja campioană a play-out-ului, CSM Unirea Alba Iulia a pierdut primul meci din 2024, 1-3 (0-0), în deplasare cu Avântul Reghin, în penultimul meci al sezonului. Albaiulienii au deschis scorul, dar Avântul a întors rezultatul și a câștigat, toate golurile fiind marcate în ultima jumătate de oră, de jucători intrați în actul secund. În „orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea