Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni, pe “Cetate”, Vineri, ora 15.00, în prima etapă a returului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duelul Unirilor din Seria a 9-a a eșalonului terț, meci care contează pentru prima etapă a returului, programat vineri, 29 octombrie, de la ora 15.00, pe “Cetate”, reprezintă o misiune dificilă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri. Din postura de “lanternă roșie”, cu numai 4 puncte acumulate în 9 confruntări, echipa condusă de Valentin Sinescu încearcă să ia puncte în compania unui adversar de calibru, preocupat de lupta pentru play-off.

Formația din Mureș, plasată pe poziția a 4-a, cu 15 puncte, a câștigat net în tur, acum două luni, pe 27 august, scor 3-0 (0-0), și vine după o victorie importantă în fieful “virușilor verzi”, prin care a stopat o serie de trei eșecuri la rând. “Alb-negrii” au luat primul punct intern săptămâna trecută în remiza albă cu Avântul Reghin, dar sunt cotați cu șansa a doua în această dispută, împotriva unui oponent ce are a doua ofensivă a seriei (21 de reușite), Astafei fiind al doilea marcator, cu 8 goluri, după Hergheligiu (CS Hunedoara), ce a ajuns la cota “9”.

Cu perspectiva unor confruntări dificile, urmând jocuri cu primele 4 clasate (etapa viitoare este derby “de Alba” sub Drăgana), Unirea Alba Iulia încearcă să producă surpriza într-un joc cu miză la ambii poli ai ierarhiei, vizitatorii mizând în avanposturi și pe doi ex-uniriști, Sebastian Culda și Florin Istrate (a evoluat în ultima stagiune petrecută în Liga a 2-a, în 2012). În prima parte a campionatului Unirea Ungheni a învins acasă pe CS Ocna Mureș (4-0) și a pierdut cu Metalurgistul Cugir (1-2).

Cu revenirea lui Al. Giurgiu după suspendare, amfitrionii au întreg efectivul la dispoziție, nefiind probleme de natură medicală.

Întâlnim unul dintre granzii seriei, o echipă redutabilă de la mijloc în sus, cu un trident ofensiv de temut, Astafei, Culda și Istrate, o formație ce trăiește periculos, gen “totiul sau nimic”, fără nicio remiză. În jocul tur ne-am prezentat bine până la deschiderea scorului și sper să nu repetăm greșelile făcute atunci. Trebuie să fim realiști, concentrați, ne propunem să jucăm cât mai bine posibil, noi neavând nimic de pierdut. Ne-am dori foarte mult să nu pierdem”, a anunțat antrenorul Valentin Sinescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eliminată de Olanda în optimi la EURO 2024! Respect pentru „Generația de suflet”, visul s-a sfârșit!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România a fost eliminată brutal de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, dar „Generația de suflet” merită tot respectul și admirația. Visul unui turneu final de poveste s-a sfârșit în fața „portocalei mecanice”, care a învins net, cu scorul de 3-0 (1-0), reușite Gakpo (19), la o fază la care Niță a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea