Debranșarea curentului și gazelor pentru cei care nu au plătit, din nou interzisă. O nouă lege este pregătită
Debranșarea curentului și gazelor pentru cei care nu au plătit, din nou interzisă. O nouă lege este pregătită
Modificarea OUG-ului prin care Guvernul a abrogat măsura interzicerii deconectării ori debranșării tuturor consumatorilor de energie electrică și gaze naturale pe perioada stării de alertă a fost votată de către Comisia Economică, Industrii și Servicii a Senatului. Așadar, printr-un amendament, se propune ca întreruperea furnizării să continue să fie interzică pentru consumatorii vulnerabili.
„Pe perioada stării de alertă, operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor către toți consumatorii vulnerabili. În categoria consumatorilor vulnerabili se încadrează următoarele categorii de persoane: consumatorii vulnerabili din motive de venit, consumatorii vulnerabili din motive de sănătate și consumatorii vulnerabili izolați față de sursele de energie.
În situația în care este incident un motiv de debranșare/deconectare, operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale pot efectua operațiunea până la încetarea stării de alertă dacă beneficiarii nu se încadrează în categoria consumatorilor vulnerabili”, se precizează în proiectul de act normativ, citat de profit.ro.
Potrivit proiectului, în categoria consumatorilor vulnerabili din motive de venit se încadrează familiile cu venit mediu net lunar pe membru de familie de cel mult 810 lei/persoană și persoanele singure cu venit mediu net lunar de cel mult 1.445 lei.
Amendamentul încadrează consumatorii vulnerabili în aceleași categorii precum proiectul inițiat de Guvern al Legii privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Acesta a fost adoptat de Senat în mai și se află în prezent în procedură la Camera Deputaților, termenul de depunere a raportului pe fond fiind 8 septembrie, scrie sursa citată.
Atenție! Proiectul urmează să ajungă la Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a Senatului, sesizată pe fond cu acest proiect. Ulterior, rămâne de văzut dacă el va fi aprobat de plenul Senatului și de comisiile și plenul Camerei Deputaților – care este cameră decizională.
Sursa: bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
ACCIDENT rutier pe o stradă din Aiud: Un pieton a fost surprins și accidentat de un autoturism. Trafic îngreunat
ACCIDENT rutier pe o stradă din Aiud: Un pieton a fost surprins și accidentat de un autoturism. Trafic îngreunat Un accident rutier a avut vineri, 20 decembrie 2024, pe o stradă din municipiul Aiud, în jurul orei 19:30. Potrivit primelor informații transmise de IPJ Alba un pieton a fost surprins și accidentat de un autoturism. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 36 de minute
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 15 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri