Rămâi conectat

Ştirea zilei

Debranșarea curentului și gazelor pentru cei care nu au plătit, din nou interzisă. O nouă lege este pregătită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Debranșarea curentului și gazelor pentru cei care nu au plătit, din nou interzisă. O nouă lege este pregătită

Modificarea OUG-ului prin care Guvernul a abrogat măsura interzicerii deconectării ori debranșării tuturor consumatorilor de energie electrică și gaze naturale pe perioada stării de alertă a fost votată de către Comisia Economică, Industrii și Servicii a Senatului. Așadar, printr-un amendament, se propune ca întreruperea furnizării să continue să fie interzică pentru consumatorii vulnerabili.

„Pe perioada stării de alertă, operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor către toți consumatorii vulnerabili. În categoria consumatorilor vulnerabili se încadrează următoarele categorii de persoane: consumatorii vulnerabili din motive de venit, consumatorii vulnerabili din motive de sănătate și consumatorii vulnerabili izolați față de sursele de energie.

În situația în care este incident un motiv de debranșare/deconectare, operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale pot efectua operațiunea până la încetarea stării de alertă dacă beneficiarii nu se încadrează în categoria consumatorilor vulnerabili”, se precizează în proiectul de act normativ, citat de profit.ro.

Potrivit proiectului, în categoria consumatorilor vulnerabili din motive de venit se încadrează familiile cu venit mediu net lunar pe membru de familie de cel mult 810 lei/persoană și persoanele singure cu venit mediu net lunar de cel mult 1.445 lei.

Amendamentul încadrează consumatorii vulnerabili în aceleași categorii precum proiectul inițiat de Guvern al Legii privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Acesta a fost adoptat de Senat în mai și se află în prezent în procedură la Camera Deputaților, termenul de depunere a raportului pe fond fiind 8 septembrie, scrie sursa citată.

Atenție! Proiectul urmează să ajungă la Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a Senatului, sesizată pe fond cu acest proiect. Ulterior, rămâne de văzut dacă el va fi aprobat de plenul Senatului și de comisiile și plenul Camerei Deputaților – care este cameră decizională.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea