Rămâi conectat

Actualitate

La Congresul USL – Crin Antonescu şi Victor Ponta, desemnaţi oficial candidaţi la funcţiile de preşedinte şi premier

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

USL a adoptat, în unanimitate, o rezoluţie de necolaborare cu PDL şi Traian Băsescu

    La Complexul Romexpo din Bucureşti au avut loc sâmbătă congresele extraordinare ale PSD, PNL şi PC, urmate de primul Congres al USL, în cadrul căruia a fost lansat candidatul comun la alegerile prezidenţiale, în persoana preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Totodată, liderul PSD Victor Ponta a fost desemnat pentru funcţia de premier.
La reuniunea Partidului Conservator, preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că nu acordă prea mare importanţă scrisorii transmise de preşedintele Traian Băsescu, aratând ca revizuirea Constituţiei nu poate fi tratată printr-o „scrisoare pierdută la ceas de seară”. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, în deschiderea Congresului de la Romexpo, că formaţiunea sa nu doreşte să colaboreze cu preşedintele Băsescu, dovada clară oferită de Ponta fiind ruperea scrisorii de la şeful statului, în faţa delegaţilor la congres: „Nu am citit-o, am sperat că scrie demisie. Nescriind însă demisie, aş vrea, cu permisiunea dumneavoastră, să îi dau un răspuns lui Traian Băsescu. Ăsta e răspunsul nostru pentru ei: nu avem ce discuta şi negocia cu Traian Băsescu, nu avem nevoie de minciunile şi propunerile lui otrăvite. Suntem un partid care a rezistat în aceşti ani împotriva regimului Traian Băsescu. Suntem un partid care ştim ce înseamnă sa fim minţiţi de Traian Băsescu”. El a spus că este normal ca la Congresul PSD şi la cele ale partenerilor din USL ordinea de zi a discuţiilor să fie propusă de oamenii din partid, nu de şeful statului.
Congresul PNL a votat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, rezoluţiile privind necolaborarea cu PDL şi cu Traian Băsescu şi desemnarea candidaţilor USL pentru funcţia de preşedinte al României – Crin Antonescu şi pentru cea de premier – Victor Ponta. Rezoluţia privind politica de alianţe în planul administraţiei locale, în Parlament şi în Guvern a fost adoptată cu unanimitate de voturi. PNL s-a angajat să nu colaboreze cu PDL în planul administraţiei locale, în plan parlamentar şi guvernamental. Rezoluţia care vizează candidaţii USL propune ca mandatul premierului desemnat, Victor Ponta, să pună în aplicare programul USL, începând cu setul de măsuri de relansare economică, iar mandatul candidatului USL la preşedinţie îl reprezintă transformarea instituţiei prezidenţiale într-un factor real de mediere. La Congresul PNL, Sorin Frunzăverde a fost ales vicepreşedinte al partidului, cu o largă majoritate de voturi, fiind înregistrate doar patru voturi „împotrivă” şi nouă abţineri.
Mitingul USL, care a urmat congreselor PSD, PNL şi PC, a început în acorduri de AC/DC şi a fost marcat de discursuri mobilizatoare către „camarazi”. Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Sorin Oprescu, Mihai Voicu şi Liviu Dragnea au urcat pe scenă la mitingul USL, pe ritmurile celebrului cântec „Thunderstruck”, al trupei AC/DC şi au plecat, după două ore, în acordurile piesei „Walk this way”, a formaţiei Aerosmith. Primul care a vorbit, fiind moderator al intervenţiilor, a fost secretarul general al PSD, Liviu Dragnea: „Vom participa împreună, sub sigla USL, la alegerile locale, generale şi prezidenţiale…Vom câştiga toate aceste alegeri”, a spus  Dragnea, în aplauzele cele 10.000 de persoane din sală. Prezent la miting, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, candidatul USL pentru un nou mandat a spus: „Ca medic, m-am luptat cu boala, ca primar m-am luptat cu PDL-ul, care a devenit tot un soi de boală…Aceşti oameni trebuie opriţi”. Demonstraţia de forţă a USL s-a încheiat în jurul orei 15.00. Marele absent al reuniunii USL a fost preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a urmărit desfăşurarea evenimentelor la televizor, cauza absenţei sale fiind o răceală şi un puseu de tensiune.
Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii

Bera Larisa

Publicat

în

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii În urma unei furtuni puternice, care a avut loc luni 22 iulie, în jurul orei 16.00, autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost mobilizată pentru a interveni la Universitatea „1 Decembrie 1918” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea