Rămâi conectat

Actualitate

Viktor Orban: Ungaria nu va accepta bani din fondul de reconstrucție al UE, în cazul în care sunt condiționați de abrogarea legii anti-LGBT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ungaria nu intenționează să accepte bani din cadrul fondului de reconstrucție post-pamdemie al Uniunii Europene în cazul în care sunt condiționați de abrogarea de către Budapesta a legii prin care sunt restricționate informațiile despre homosexualitate, declară premierul ungar Viktor Orban.

Ungaria a adoptat recent un proiect de lege care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a declanşat proceduri de infringement împotriva Ungariei, acuzând guvernul de încălcarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale sau transsexuale (LGBT).

De asemenea, Comisia Europeană se află în curs de aprobare a planurilor ţărilor membre de a cheltui ajutoarele pentru reconstrucţie plătite pentru a ajuta economiile să se redreseze în urma pandemiei.

Cu toate acestea, potrivit decretului Ungariei, Comisia întârzie aprobarea planului de reconstrucţie al ţării „din cauza respingerii politice a legislaţiei naţionale privind protecţia copiilor”.

Ungaria va accepta doar un acord în care „Comisia Europeană nu impune Ungariei o condiţie care nu se aplică altor state membre”, se arată în decret, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

Legea ungară a fost criticată pe scară largă pentru că restricţionează accesul tinerilor la informaţii despre moduri de viaţă non-heterosexuale.

Orban intenţionează, de asemenea, să organizeze un referendum privind controversata lege.

Comisia Europeană nu a aprobat încă planurile de cheltuieli ale Ungariei. Cu toate acestea, există şi alte ţări care aşteaptă încă aprobarea.

Comisia Europeană nu a legat aprobarea planurilor de legea Ungariei.

Bruxelles-ul a aprobat planurile mai multor ţări pentru a obţine fonduri prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, componenta principală a programului de relansare NextGenerationEU.

Conform calculelor actuale, Ungaria ar urma să primească aproximativ 7,2 miliarde de euro.

Legislaţia este controversată şi în Ungaria, unde mii de cetăţeni au ieşit să demonstreze pentru drepturile persoanelor LGBT la marşul anual Budapest Pride, organizat sâmbătă la Budapesta, potrivit mass-media locale.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea