Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Mihaela Blaga (CSŞ Blaj) – medalie de bronz la Campionatele Naţionale de atletism Under 18

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Talentata atletă Mihaela Maria Blaga (CSŞ Blaj / AC „Mica Romă” Blaj) a cucerit o nouă medalie naţională, respectiv medalia de bronz îîn proba de 2000 metri obstacole, din cadrul Campionatului Naţional Under 18 de la Piteşti.

Eleva antrenoarei Cristina Man a urcat pe treapta a treia a podiumului cu rezultatul 7:05.38, la două secunde de recordul său personal.La începutul acestei luni, sportiva în vârstă de 17 ani a câştigat, la Cluj-Napoca, ]n cadrul Campionatelor Internaţionale de atletism ale României, primele sale concursuri la seniori, medalie de aur în proba de 3000 metri obstacole (ce a contat şi pentru Cupa României).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

A fost o cursă tactică, de data aceasta nu am avut abordarea corectă, a condus până în ultima tura. Din păcate este pentru prima oară când finişul nu a fost bun. Asta e sportul, mergem înainte, este un sezon lung, cu multe competiţii. Peste două săptămâni avem ultima competiţie pe plan naţional, campionatul juniorilor I. O felicit pe Mihaela pentru rezultat şi sperăm în multe alte medalii pe viitor„, a precizat antrenorul Cristina Man (vicepreşedintele FRA).

La această competiţie a mai luat startul Andreea Maria Bogdan (CSŞ Blaj / AC „Mica Romă” Blaj) – locul 9 în proba de 1500 de metri (21:44.81). În proba de 5000 metri  marş: Ema Lavinia Tăuşan (LPS Alba Iulia) – locul 6 (30:00.60), Alexia Haţegan (LPS Alba Iulia) – locul 7 (30:19.08), Cristina-Mihaela Ciucă (CS Unirea/ LPS Alba Iulia) – locul 8 (31:12.04), antrenori Mariana Bucerzan, Ana Rodean şi Mihaela Vlas.

Au mai concurat:  *Andreea Bogdan (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) – locul 15 în proba de 800 metri (2:38.03); *proba de 800 metri: David George Cozma (CSȘ Blaj) – locul 11 (2:08.31), Antonio Gabriel Maier (LPS Alba Iulia) – locul 14 (2:11.89), Bogdan Mihai Popa (LPS Alba Iulia) – locul 20 (2:13.89), Darius Filip (LPS Alba Iulia) – locul 28 (2:23.44); *proba de 1500 metri: David George Cozma (CSȘ Blaj) – locul 8 (4:28.01); greutate: Carla Boca (CS Unirea Alba Iulia) – locul 12.

Mihaela Blaga, o veritabilă speranță a atletismului românesc, a împlinit 17 ani în 4 martie și, de curând, în Turcia, a concurat la Campionatele Balcanice, a treia cursă de 3000 metri obstacole abordată în carieră (a terminat pe locul al 5-lea, din postură de debutantă, cu PB). Înainte a cucerit Cupa României, în proba de 2000 de metri obstacole. În 2021, eleva antrenoarei Cristina Man și-a trecut în palmares patru distincții naționale, după ce în luna martie a reușit performanțe extraordinare la Campionatele Naționale de atletism Under 18 (categoria sa de vârstă) de sală, unde a fost în două rânduri medaliată, cu aur în proba de 3000 metri și argint în proba de 1500 de metri. Blăjeanca a concurat la cel mai înalt nivel în ambele curse, reușind de fiecare dată să-și îmbunătățească recordul personal (PB) și adjudecându-și distincții prețioase, deși nu era cotată printre favorite! De asemenea, Mihaela Blaga a devenit vicecampioană națională în proba de 3000 de metri obstacole, la tineret (locul 5 în cursa senioarelor), din cadrul Campionatului Național de Seniori și Tineret Under 23, ce s-au desfășurat pe „Cluj Arena”, în iunie, cu rezultatul 11:06.28.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea