Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Mihaela Blaga (CSŞ Blaj) – medalie de bronz la Campionatele Naţionale de atletism Under 18

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Talentata atletă Mihaela Maria Blaga (CSŞ Blaj / AC „Mica Romă” Blaj) a cucerit o nouă medalie naţională, respectiv medalia de bronz îîn proba de 2000 metri obstacole, din cadrul Campionatului Naţional Under 18 de la Piteşti.

Eleva antrenoarei Cristina Man a urcat pe treapta a treia a podiumului cu rezultatul 7:05.38, la două secunde de recordul său personal.La începutul acestei luni, sportiva în vârstă de 17 ani a câştigat, la Cluj-Napoca, ]n cadrul Campionatelor Internaţionale de atletism ale României, primele sale concursuri la seniori, medalie de aur în proba de 3000 metri obstacole (ce a contat şi pentru Cupa României).

A fost o cursă tactică, de data aceasta nu am avut abordarea corectă, a condus până în ultima tura. Din păcate este pentru prima oară când finişul nu a fost bun. Asta e sportul, mergem înainte, este un sezon lung, cu multe competiţii. Peste două săptămâni avem ultima competiţie pe plan naţional, campionatul juniorilor I. O felicit pe Mihaela pentru rezultat şi sperăm în multe alte medalii pe viitor„, a precizat antrenorul Cristina Man (vicepreşedintele FRA).

La această competiţie a mai luat startul Andreea Maria Bogdan (CSŞ Blaj / AC „Mica Romă” Blaj) – locul 9 în proba de 1500 de metri (21:44.81). În proba de 5000 metri  marş: Ema Lavinia Tăuşan (LPS Alba Iulia) – locul 6 (30:00.60), Alexia Haţegan (LPS Alba Iulia) – locul 7 (30:19.08), Cristina-Mihaela Ciucă (CS Unirea/ LPS Alba Iulia) – locul 8 (31:12.04), antrenori Mariana Bucerzan, Ana Rodean şi Mihaela Vlas.

Au mai concurat:  *Andreea Bogdan (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) – locul 15 în proba de 800 metri (2:38.03); *proba de 800 metri: David George Cozma (CSȘ Blaj) – locul 11 (2:08.31), Antonio Gabriel Maier (LPS Alba Iulia) – locul 14 (2:11.89), Bogdan Mihai Popa (LPS Alba Iulia) – locul 20 (2:13.89), Darius Filip (LPS Alba Iulia) – locul 28 (2:23.44); *proba de 1500 metri: David George Cozma (CSȘ Blaj) – locul 8 (4:28.01); greutate: Carla Boca (CS Unirea Alba Iulia) – locul 12.

Mihaela Blaga, o veritabilă speranță a atletismului românesc, a împlinit 17 ani în 4 martie și, de curând, în Turcia, a concurat la Campionatele Balcanice, a treia cursă de 3000 metri obstacole abordată în carieră (a terminat pe locul al 5-lea, din postură de debutantă, cu PB). Înainte a cucerit Cupa României, în proba de 2000 de metri obstacole. În 2021, eleva antrenoarei Cristina Man și-a trecut în palmares patru distincții naționale, după ce în luna martie a reușit performanțe extraordinare la Campionatele Naționale de atletism Under 18 (categoria sa de vârstă) de sală, unde a fost în două rânduri medaliată, cu aur în proba de 3000 metri și argint în proba de 1500 de metri. Blăjeanca a concurat la cel mai înalt nivel în ambele curse, reușind de fiecare dată să-și îmbunătățească recordul personal (PB) și adjudecându-și distincții prețioase, deși nu era cotată printre favorite! De asemenea, Mihaela Blaga a devenit vicecampioană națională în proba de 3000 de metri obstacole, la tineret (locul 5 în cursa senioarelor), din cadrul Campionatului Național de Seniori și Tineret Under 23, ce s-au desfășurat pe „Cluj Arena”, în iunie, cu rezultatul 11:06.28.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea