FOTO| Gateway, avanpost al misiunilor pe Marte. Cum va arăta stația spațială care va fi lansată pe orbita Lunii de către NASA
NASA împreună cu compania Northrop Grumman au finalizat contractul pentru a dezvolta o stație spațială care va urma să fie construită pe orbita Lunii, în cadrul programului Artemis al agenției spațiale americane. În acest program, NASA intenționează să trimită din nou astronauți pe Lună, în anul 2024 și să înființeze o bază permanentă pe Lună după anul 2030.
Programul Gateway va permite aterizările pe suprafața Lunii și va ajuta la pregătirea astronauților pentru viitoarele misiuni pe Marte.
Contractul este evaluat la 935 milioane dolari, potrivit unui comunicat al NASA. Conform contractului, Northrop Grumman va fi responsabilă pentru atașarea și testarea avanpostulu HALO (Habitation and Logistics Outpost) împreună cu sistemul de propulsie și energie PPE construit de Maxar Technologies. Northrop Grumman va conduce, de asemenea pregătirea lansării sistemului pe orbita Lunii cu o navetă a SpaceX și va sprijini activarea și verificarea HALO în timpul zborului către orbita lunară. Termenul estimat pentru lansare este noiembrie 2024.
„NASA construiește infrastructura pentru a extinde explorarea umană mai departe în sistemul solar, inclusiv Gateway, stația spațială lunară care ne va ajuta să facem descoperiri noi pe Lună. La fel de important, aceste investiții vor ajuta NASA să realizeze obiectivul Statelor Unite: să dezvolte și să testeze în continuare tehnologia și știința necesare pentru o călătorie umană pe Marte”, a spus administratorul NASA, Bill Nelson.
„HALO este o componentă critică a Gateway, iar anunțul de astăzi ne aduce cu un pas mai aproape de aterizarea astronauților americani atât pe Lună, cât și pe Marte”, a adăugat el.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan