Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Municipiul Blaj are trei baze sportive, în reabilitare sau în construcție. Care este STADIUL lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei baze sportive din Municipiul Blaj se află în acest moment fie în proces de reabilitare, sau în construcție.

„În aceste zile se lucrează la reabilitarea bazei sportive CIL, precum și la construcția bazelor sportive de tip I și II, din Parcul „Avram Iancu” și de la „Forestieră”, ultimele două fiind realizate de Compania Națională de Investiții (CNI)

La stadionul CIL a fost realizat sistemul de irigare a gazonului și a fost montat un nou gazon. Perioada de „prindere” a gazonului va fi de două luni, iar din luna septembrie acesta va putea fi folosit de către toți iubitorii de fotbal. Valoarea investiției, realizate din bugetul local, este de 375.921,14 lei și este destinată sportului de masă. Tot aici, intenționăm ca până la finalul anului să amenajăm o pistă de alergare din tartan.

La baza sportivă de tip I, din Parcul „Avram Iancu”, lucrările au început în această vară și se vor finaliza la mijlocul anului 2022. Va fi modernizată suprafața de joc a stadionului de fotbal, cu un teren sintetic, dotat cu instalație de nocturnă, la dimensiunile omologate de UEFA și FRF (105m x 68m), va fi amenajat un teren sintetic mic (20m x 40m), de asemenea echipat cu instalație de nocturnă, vestiare, o tribună cu 500 locuri și locuri de parcare. Lucrările, în valoare de 5.147.058,88 lei, sunt realizate de CNI. După ce va fi finalizată lucrarea, baza sportivă va intra în proprietatea Primăriei Blaj, care apoi va reabilita, din fonduri proprii, pista de atletism și va extinde capacitatea tribunelor la 2.000 de locuri.

La baza sportivă de tip II, amplasată în zona Sălii de Sport „Timotei Cipariu”, lângă terenul de sport sintetic, în acest moment se construiesc vestiarele. Va fi o bază sportivă destinată sportului de masă, care presupune construirea unui teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, cu dimensiunile de 20m x 40m, clădire de vestiare, instalație pentru iluminat nocturn și amenajarea unei parcări. Lucrările sunt efectuate de CNI , valoarea acestora fiind de 1.268.505,49 lei. Baza sportivă de la „Forestieră” are ca termen de finalizare sfârșitul acestui an.”, a comunicat primarul Gheorghe Valentin Rotar, pe pagina sa personală din mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea