Rămâi conectat

Curier Județean

Zeci de tineri interpreți și instrumentiști din întreaga țară participă la Festivalul – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de tineri interpreți din întreaga țară participă, duminică, 27 iunie 2021, la Abrud, la Festivalul – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”, concurs de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești.

La ediția din acest an s-au înscris concurenți din 18 județe respectiv Brăila, Olt, Gorj, București, Vâlcea, Mureș, Teleorman, Argeș, Călărași, Suceava, Sibiu, Alba, Dâmbovița, Cluj, Sălaj, Caraș-Severin, Bihor și Constanța. Datorită numărului mare de județe din care provin concurenții, ediția din 2021 reprezintă un record pentru ultimii 15 ani.

Evenimentul se organizează după o pauză de un an cauzată de pandemie, urmând a se desfășura cu respectarea tuturor măsurilor în vigoare privind prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-Cov-2. Astfel, festivalul are loc în Parcul Central din Abrud, iar accesul în spațiile destinate publicului va fi permis doar persoanelor vaccinate cu un vaccin împotriva virusului Sars-Cov, respectiv persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT – PCR sau al unui test rapid antigen.

Festivalul va cuprinde, pe lângă concursul de interpretare, și recitaluri ale unor îndrăgiți interpreți de folclor precum Ionuț Fulea, Anca Ilca Mureșan și Ioana Maria Ardelean.

Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijată de Alexandru Pal, va asigura acompaniamentul muzical al evenimentului, iar soliștii ansamblului, Roxana Reche, Dorina Narița, Nicolae Plută, Maria Filimon și Nicolae Tuhuț, vor aduce în fața publicului frumusețea cântului și portului din zonele etnofolclorice ale județului Alba.

Festivalul va cuprinde și Târgul meșterilor tradiționali „Alba Tradițional”, care reunește meșteri populari din Țara Moților, dar și din alte zone ale județului, păstrători ai meșteșugurilor tradiționale românești. Evenimentul va fi întregit de recitalul Fanfarei Județului Alba condusă de dirijor Coriolan Honcaș, și de expoziția de artă fotografică „Aurarii din Munții Apuseni”.

Festivalul – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” este organizat de Consiliul Județean Aba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Abrud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea