Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Lucrările la DJ 762 Baraj Mihoiesti-Vidra-Avram Iancu vor fi terminate până în mijlocul lunii iulie: „Va arăta impecabil până la marea sărbătoare de pe Muntele Găina”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drumul Județean DJ 762 Baraj Mihoiesti-Vidra-Avram Iancu va urmă să fie recondiționat în totalitate până în mijlocul lunii iulie.

„Așa cum am promis, DJ 762 Baraj Mihoiesti-Vidra-Avram Iancu va arăta impecabil până la marea sărbătoare de pe Muntele Găina(17-18 Iulie), din acest an.

Se executa lucrări de turnat covoare asfaltice,tăiat vegetație, înlocuit semne de circulație iar de săptămâna viitoare marcaje axiale și laterale pe o lungime de 20 km., a scris Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba, într-o postare pe Facebook.

„Târgul de Fete de pe Muntele Găina este o sărbătoare populară cu o vechime considerabilă fiind o dovadă vie a tradiţiilor noastre româneşti. Prima atestare documentare datează din 1816, însă specialiştii etnologi susţin că această frumoasă nedeie (n.r. petrecere populară) este mult mai veche.

Este atât o sărbătoare populară care dăinuie peste ani dar şi încercarea noastră de a susţine şi promova meşteşugurile tradiţionale prin târgul meşterilor populari, portul popular românesc prin parada care deschide an de an Târgul de Fete dar şi muzica populară autentică prin numele mari ale folclorului românesc invitate la fiecare ediţie.

Mai sunt doar câteva zile până la startul Târgului de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare populară românească în aer liber, iar invitaţia noastră este la fel ca în fiecare an:Hai pe Muntele Găina! Hai pe muntele dragostei!” a spus Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea