Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Controale veterinare premergătoare sărbătorilor pascale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prin decizia directorului executiv DSVSA Alba, dr. Vasile Bereş, în scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale, au fost constituite 7 echipe cu un total de 51 inspectori din cadrul DSVSA Alba. Veterinarii vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare din unităţile de procesare carne, lapte, miere, abatoare, centre de tăiere provizorie a mieilor, hale agroalimentare, unităţi de vânzare cu amănuntul, unităţi de alimentaţie publică, târguri de animale, ferme de animale, unităţi de producţie produse de origine animală.
Toate centrele de tăiere a mieilor din judeţ au fost autorizate să funcţioneze provizoriu până în 14 aprilie, iar în fiecare centru de tăiere vor exista medici veterinari care vor efectua gratuit controlul de specialitate atât al mieilor vii, cât şi expertiza sanitar-veterinară a carcaselor obţinute. „Recomandăm consumatorilor să cumpere produse alimantare doar din unităţile autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar, evitând cumpărarea acestora din alte surse care nu sunt supuse controlului de specialitate”, a declarat dr. Ioan Tătucu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba. Catolicii se află deja în Săptămâna Mare, urmând ca duminică, 8 aprilie, să sărbătorească Paştele, în timp ce greco-catolicii şi ortodocşii vor sărbători Învierea Domnului o săptămână mai târziu, în 15 aprilie.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea