COMUNICAT DE PRESĂ| Sectorul cultural și creativ din Alba are la dispoziție mai mulți bani europeni, grație demersurilor europarlamentarului Victor Negrescu
Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, europarlamentarul Victor Negrescu, a luat cuvântul, zilele trecute, în plenul legislativului european, pentru a sprijini sectorul cultural și creativ din România și din județul Alba. Datorită demersurilor sale, cei care activează în domenii precum cinematografia, teatrul, muzica, literatura, fotografia sau industria cărții, arhitectura, publicitate, design sau divertisment beneficiază de resurse financiare nerambursabile suplimentare.
În intervenția sa pe acest subiect, în plenul Parlamentului European, Victor Negrescu a menționat faptul că sectorul cultural și creativ poate accesa peste 2,5 miliarde de euro prin Programul ”Europa Creativă” și și-a manifestat solidaritatea față de artiștii din România și din județul Alba, afectați de pandemie.
”Programul Europa Creativă reprezintă instrumentul prin care este sprijinit sectorul cultural și creativ la nivel european. Creșterea cu 37% a alocării financiare pentru acest program este un lucru bun. Cele 2,5 miliarde de euro îi vor ajuta pe cei afectați de pandemie, dar suma este încă insuficientă față de nevoile reale. Să nu uităm faptul că am solicitat dublarea sumelor și am cerut alocarea a minim 2% din planurile de redresare pentru sectorul cultural și creativ.
Îi asigur pe toți creatorii de conținut cultural și creativ din Europa, și în mod special din România și județul Alba, de suportul meu și le propun să ne unim eforturilor pentru a face în așa fel încât Uniunea Europeană să rămână un reper în domeniu”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu.
Acesta a menționat faptul că prin amendamentele sale, Grupul S&D a reușit să integreze o dimensiune socială în acest program, pentru ca persoanele cu dizabilități, proiectele care asigură incluziune și persoanele dezavantajate să aibă acces la finanțare. De asemenea, europarlamentarul a precizat că au fost mărite finanțările pentru media, pentru micii operatori culturali și organizatori de evenimente sau creatorii de conținut muzical.
Reamintim că Victor Negrescu a obținut sprijinul Parlamentului European pentru a solicita statelor membre să aloce cel puțin 10% pentru educație din Planurile Naționale de Redresare și Reziliență și că a făcut propunerea ca 2% din PNRR să meargă către sectorul cultural și creativ.
Victor Negrescu sprijină valorile din Alba și campania ”Doar artiști locali la spectacolele organizate în anul 2021” în județul nostru. Aceasta presupune ca, cel puțin pentru o perioadă, la evenimentele culturale, sociale sau de divertisment, organizate din bani publici, odată cu relaxarea restricțiilor, să fie invitați doar artiști, actori, cântăreți, muzicieni și talente locale.
Susținătorii campaniei consideră că județul Alba are suficiente talente care trebuie promovate și care au avut mult de suferit din cauza situației pandemice, lipsei evenimentelor publice sau private, ceea ce le-a afectat situația materială și perspectivele de dezvoltare profesională.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Parlamentul European va avea birou de colaborare cu procurorul european: Mecanism de lucru pentru lupta anticorupție
Parlamentul European va avea birou de colaborare cu procurorul european: Mecanism de lucru pentru lupta anticorupție Vicepresedintele Parlamentului European, Victor Negrescu (S&D), a declarat în cadrul unui briefing cu presa ca a reușit să impună o îmbunătățire a mecanismului de lucru pentru lupta anticorupție la nivelul Parlamentului European. Chiar luni, 25 noiembrie a fost luata […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum o zi
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
FOTO, VIDEO | Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă