Rămâi conectat

Sport

SCM Zalău – CSO Cugir, bătălia pretendentelor la Liga a 2-a | Sâmbătă, sub Meseș, la ora 18.00, prima manșă a barajului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSO Cugir, campioana Seriei a 9-a din Liga a 3-a, joacă sâmbătă, de la ora 18.00, sub Meseș, pe Stadionul “Municipal”, cu SCM Zalău (ocupanta locului secund în Seria a 10-a), prima manșă a barajului de promovare în eșalonul superior (returul este peste o săptămână, sub Drăgana).

Va fi o dublă manșă echilibrată, între reprezentantele unor urbe cu tradiție pe a doua scenă (Armătura Zalău și Metalurgistul Cugir), în care combatantele își propun să reușească să treacă mai departe, pentru a întâlni, în 22 și 29 mai, pe învingătoarea din duelul Minaur Baia Mare și Unirea Dej. Practic vorbim de meciuri între grupări aflate în cautarea gloriei de altădată, echipe ce râvnesc la performanță, Zalăul să revină după 16 ani pe a doua scenă, iar Cugirul după… 28! Gazdele de mâine l-au instalat zilele trecute pe banca tehnică pe antrenorul George Zima (fost la Sportul Șimleu Silvaniei) cu misiunea fermă de a promova, SCM Zalău fiind la a doua stagiune pe a treia scenă (campionatul anterior a fost ultima în seria cu echipele din Alba, salvându-se de la retrogradare după întreruperea cauzată de pandemie).

*Lucian Itu, simbolul Cugirului, în fața celei de-a 4-a promovări

Lucian Itu, simbolul fotbalistic al ultimelor decenii în Cugir, a preluat ca antrenor pe CSO în vara anului 2019, continuând să și joace, când era nevoie. A împlinit 42 de ani în septembrie, însă asta nu l-a oprit să marcheze un gol în acest sezon (în 4-1 acasă cu Avântul Reghin)! “Principalul” Cugirului are la activ trei promovări: două cu Internațional Curtea de Argeș (în 2008, în Liga a 2-a, iar anul următor în Liga 1) și una cu CSO Cugir, acum 8 ani, în barajul pentru Liga a 3-a de la Oradea, cu Rapid Jibou (Sălaj).

*”O finală în două acte”

SCM Zalău este o echipă foarte bună la acest nivel, ce are obiectiv promovarea. Toate aceste 4 echipe ce ne batem pentru Liga a 2-a suntem de valori egale, totul depinde de forma de moment, cum se spune de ziua pe care o prinzi”, a spus antrenorul Lucian Itu, ce nu are probleme de efectiv, cu excepția lui R. Voicu (suspendat în urma cartonașului roșu încasat în partida cu Sănătatea Cluj).

Este un avantaj considerabil că returul se dispută la Cugir, dar până la urmă este o finală în două acte. Turul se anunță un joc echilibrat, în care noi ne propunem să marcăm. Pot spune că este cel mai important moment al carierei de antrenor, după ce din postura de jucător am trăit acel baraj din 2011, Săgeata Năvodari – Voința Sibiu, pentru promovarea în Liga 1. Știm că adversarul a schimbat antrenorul de câteva zile. Este o mutare ce poate să aducă un plus, dar în același timp poate fi o decizie cu două tăișuri”, a mai precizat Itu.

*Avantaj Cugirul

Începând din 2013, în cele 7 dueluri directe pe a treia scenă, CSO Cugir deține supremația, cu 5 victorii, o remiză (2-2, acasă, în noiembrie 2013) și un eșec (1-3, la Cugir, în 2016). Ultimul meci s-a produs în octombrie 2019, 3-1 sub Drăgana, însă, cu singuranță duelul din 12 aprilie 2014, 2-1 pentru gruparea cugireană la Zalău a lăsat urme, gazdele fiind scoase practic din play-off de nou-promovata din Cugir!!! Într-una din victoriile externe ale “roș-albaștrilor”, în octombrie 2014, unicul gol a fost izbutit de… Lucian Itu, spre finalul jocului, cu un șut-centrare și o traiectorie curioasă a balonului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea