Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Antrenorul Darko Zakoc s-a despărțit de Volei Alba Blaj! Sârbul se indentifică cu performanțele Blajului din ultimii ani!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vestea anului 2021 vine din “Mica Romă”: antrenorul Darko Zakoc încheindu-și în aceste zile colaborarea cu Volei Alba Blaj!

Mandatul lui Darko pe banca tehnică a actualei vicecampioanei României a început în urmă cu mai bine de șase ani, mai precis în octombrie 2014, acesta identificându-se practic cu performanțele extraordinare reușite în acest răstimp, respectiv 7 sezoane, de “mândria Albei”, devenită o forță la nivelul european, cu trei finale continentale disputate, în toate competițiile de pe „Bătrânul Continent”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu siguranță această decizie are la bază dezamăgirea ultimului sezon, când Volei Alba Blaj a vizat tripla, în anul în care aniversează un deceniu de la înființarea clubului, campionat, Cupa României și Cupa Challenge, însă a reușit să pună mâna numai pe al doilea trofeu intern ca importanță, în bătălia pentru titlu fiind învinsă de 4 ori de rivala CSM Târgoviște, devenită campioană în premieră!

Se încheie, într-un moment neașteptat, un capitol de marcă pentru cea mai titrată echipă din voleiul feminin autohton în ultimul deceniu, antrenorul Darko Zakoč (57 de ani) punându-și apăsat amprenta pe rezultatele de marcă reușite de gruparea din Alba.

*”Omul-trofeu” pleacă de la Blaj

În cei șase ani și jumătate petrecuți la cârma clubului din Ardeal, numele lui Darko Zakoč a fost similar cu performanța, punând Blajul pe harta voleiului continental. Cu el la timonă Blajul a realizat toate performanțele interne, 5 titluri naționale în ultimii 7 ani (2015, 2016, 2017, 2019, 2020) și trei Cupe ale României (2017, 2019, 2021), dar mai ales cele europene: calificarea în finalele Ligii Campionilor (2018), Cupei CEV (2019) și Cupei Challenge (2021).

Zakoč are o carieră împresionantă, antrenorul sârb câştigând 20 titluri naţionale, Volei Alba Blaj devenind a cincea echipă pe care a făcut-o campioană în premieră. În același timp s-a bucurat și de o apreciere uriașă: în 2017, Darko Zakoč a fost recompensat cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Blaj, iar Sala Polivalentă ce se construiește ]n municipiu urma să poarte numele “Darko Zakoč”.

Așadar s-a pus punct unei colaborări extraordinare pentru ambele părți. “Născut supărat pentru a fi campion”, Zakoč s-a dovedit personajul perfect, omul potrivit la locul potrivit, pentru Blaj. Cu siguranță, după plecarea sa, Volei Alba Blaj va înclina spre o altă strategie, după ce ani de-a rândul “școala sârbească” a dominat voleiul din țară.

Născut în Uzice, în 24 mai 1963, Darko Zakoč a activat ca antrenor, mai întâi, la formația locală. Cu Jedinstvo a câștigat Liga Sârbă între 1994 și 2001, iar această serie de opt succese l-au propulsat și la echipa națională. A mai câștigat campionatul cu Postar 064 Beograd (2006-2009), 2004 Tomis Constanța (2011, 2012) și Volei Alba Blaj  (cele 5 titluri din ultimii 7 ani). Între 2010 și 2012, a pregătit echipa feminină a României cu care a participat la turneul final al Europenelor (locul 11) și la calificările pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Ca o concluzie: Mulțumim, Darko! Respect, Zakoč!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea