Rămâi conectat

Actualitate

Pandemia ar mai putea ține câțiva ANI. Comisia Europeană, contract cu Pfizer-BioNTech pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou contract a fost făcut de către Comisia Europeană, cu asocierea Pfizer-BioNTech pentru achiziţionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19, livrabile începând de anul acesta şi până în anul 2023, a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Reuters.

Este primul semn că oficialii știu că pandemia va mai dura, dar nu o spun.

Aceste doze vor fi suficiente pentru imunizarea a 450 de milioane de persoane în următorii doi ani, scrie agerpres.ro.

”(Contractul) Îl vom încheia în zilele următoare. El va asigura dozele necesare pentru injecţii de consolidare care să sporească imunitatea”, a spus Ursula von der Leyen în timpul unei vizite la fabrica Pfizer din oraşul belgian Puurs, adăugând că obiectivul UE este imunizarea a 70% din populaţia sa adultă până la sfârşitul verii.

Până în prezent, Comisia Europeană a contractat 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, prin două contracte separate.

Uniunea Europeană are în vedere să mizeze tot mai mult pe vaccinurile anti-COVID-19 create pe baza tehnologiei ARN mesager (ARNm), cum este cel produs de Pfizer-BioNTech, în detrimentul celor cu vector viral, precum AstraZeneca sau Johnson & Johnson.

Comisia Europeană intenţionează astfel să nu mai încheie contracte cu compania AstraZeneca, după ce aceasta din urmă a diminuat livrările ca urmare a unor probleme de producţie, executivul comunitar ameninţând pentru aceasta cu deschiderea unei acţiuni în justiţie.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea