Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Dante Café and Dine – de patru ani, o altfel de experiență culinară la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dante Café & Dine, cochetul restaurant de la intrarea în Cetatea Alba Carolina, a împlinit 4 ani de la deschidere, 4 ani de când oferă albaiulienilor și turiștilor deopotrivă o altfel de experiență culinară.

Exclusiv à la carte, acesta este produsul a doi antreprenori locali care au reușit să atingă echilibrul și nu doar succesul dedicându-se acestei afaceri pentru care nu au precupețit niciun efort și nicio investiție. Mereu atenți la detalii, Cristina și Adrian au înțeles, încă de la început, că o mâncare bună, oricât de delicioasă, pică mai bine dacă are un „context” pe măsură.

De la cănile de cafea, produse manual și personalizate cu numele localului, la mobilier, lumini, muzică și până la felul în care sunt așezate bucatele în farfurie, totul are un rost și un dichis. De patru ani îl au alături și pe chef Marian Dumitrașcu, stăpân peste bucătăria restaurantului Dante Café & Dine, loc pe care îl împarte cu alți 2 bucătari iscusiți, 2 pizzari și trei ajutoare de nădejde.

„A avut de la început mână liberă în bucătărie și, judecând după succesul preparatelor sale, nu putem decât să ne bucurăm că, alături de noi, în bucătăria Dante Café & Dine, a putut să-și atingă potențialul și că, împreună, suntem astăzi o echipă care funcționează în deplin echilibru”, spune Cristina.

Clară treabă, la Dante Café & Dine, chiar dacă vii de foame, te întorci de plăcere. Fie că savurezi o specialitate pe bază de cafea, fie că vrei să-ți împleticești furculița în paste cu fructe de mare, aici ai siguranța că ai parte de produse premium, pregătite pe îndelete, cu accent pe calitatea materiei prime, dar și a produsului finit. De-a lungul anilor și-au creat legături cu diverși furnizori locali, mici producători din Micești, Șard, Drâmbar etc., așa că, de la menta din limonadă și legumele din salată, la cartofi, carne, ouă, totul este proaspăt și, pe cât se poate, produs local ori în împrejurimi.

„Ne ceartă clienții, uneori, că durează mai mult decât au estimat până primesc, de exemplu, un preparat din carne de vită. Și noi ne dorim ca produsele să ajungă cât mai repede în fața clienților, dar niciodată în detrimentul gustului pentru care vin și revin la noi.

Odată scoasă de la frigider, carnea trebuie să ajungă la temperatura camerei pentru a fi prelucrată termic, apoi, pentru un gust desăvârșit trebuie să se odihnească alte 10 minute. Prin urmare, fiecare clipă care se scurge din momentul comenzii până la farfurie curge în favoarea savorii desăvârșite!”, ne spune chef Marian Dumitrașcu.

Cu o experiență de 10 ani în Spania, într-un restaurant cu specific mediteraneean, nici nu e de mirare că și-a fidelizat clientela cu tot felul de specialități care figurează pe meniu încă din prima zi, de la deschidere, și care vor rămâne acolo mereu, spre deliciul nostru.

Paella cu fructe de mare, tagliatelle cu creveți și dovlecel, tentacule de caracatiță, mix de pește cu fructe de mare, toate sunt la mare căutare printre obișnuiții casei. În topul preferințelor clienților restaurantului din Alba Iulia se află și mușchiul de vită cu foie gras, rasolul de miel, iar la capitolul deserturi conduc detașat „rivalele” brownie și cheesecake.

Amatorii de pizza au o pagina de meniu dedicată, cu o varietate de rețete, care mai de care, de la cele consacrate la cele proprii. De altfel, întreg meniul este terenul de joacă al bucătarilor care reinterpretează și inovează oferta restaurantului.

Aici, la Dante Café & Dine vă puteți lăsa pe mâna oricăruia dintre membrii personalului. Toți sunt instruiți și pregătiți să vă facă propunerile cele mai potrivite atât în materie de mâncare, cât și în materie de vinuri, de exemplu, care cu ce merge mai bine.

Dacă doriți și o cafea pe lângă felul principal, ar fi mai bine să o beți la sfârșit, ca digestiv, și nu înainte, riscând să estompați din savoarea preparatului.

Ce cred cei de la Dante Café & Dine despre noi, clienții lor? Că am devenit tot mai cunoscători, că știm exact ce așteptăm să primim în farfurie și că avem simț artistic.

Spre deosebire de alte nații, mâncăm și cu ochii, și cu gura. Și în acest sens ni se pregătește ceva! Urmează ca bucătăria să beneficieze de o extindere și noi dotări care vor facilita prepararea de noi bunătăți, unele cu adevărat exclusiviste. Dar e secret, nu pot zice!

M-am gândit bine dacă să amestec pandemia de COVID-19 în rețetarul articolului de față și am ales să o fac tocmai pentru a-i felicita pe Cristina și Adrian pentru performanța de a nu fi închis definitiv afacerea care dă astăzi de lucru unei echipe de 18 inși.

De menționat că funcționează cu respectarea tuturor măsurilor în vigoare, că erau „fierți” pe curățenie și înainte de 2020, că livrează absolut gratuit și fără comandă minimă oriunde în municipiu, deci și în Oarda, Micești, Bărăbanț.

La început livrau cu taxi, acum au mașina lor și nu le este peste mână, la o comandă serioasă, să se „arunce” și prin comunele învecinate. Dante Café & Dine – de patru ani, o altfel de experiență culinară la Alba Iulia!

[nggallery id=8154]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea