Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Au început lucrările la podul de la Ciumbrud

Andreea Ștefan

Publicat

în

Așa cum am promis, am început lucrările de consolidare a podului de peste Râul Mureș, aflat între localitățile Aiud și Ciumbrud, pe DJ 107 E, la km 3 + 895. Sunt primele lucrări ample executate în istoria de peste 60 de ani a podului, până în acest moment intervenindu-se doar pentru întreținerea curentă și periodică a acestui obiectiv de infrastructură.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 3,80 milioane lei, sursa de finanţare fiind bugetul propriu al Consiliului Județean Alba.

În urma expertizei tehnice au fost constatate o serie de deficiențe, cum ar fi: infiltrații; deteriorarea stratului de acoperire, tencuielii, a lisei de parapet și a parapetului pietonal din beton; crăpături și fisuri apărute de-a lungul timpului; lipsa dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație. Acestea au făcut ca traficul auto și pietonal să nu se desfășoare în condiții de siguranță, de aceea, prin proiect se intervine pentru refacerea infrastructurii: se execută reparații la grinzi, antretoaze și placa dintre grinzi și se realizează o placă de suprabetonare din beton armat. Totodată, pe lângă calea de rulare auto, se realizează trotuare pentru pietoni și sunt montați parapeți metalici pietonali și direcționali. Rampele de acces sunt refăcute, toate suprafeţele expuse anticoroziv sunt protejate, se execută scări de acces în albie și se intervine pentru decolmatarea şi reprofilarea albiei râului în zona podului.

În ceea ce privește conductele de gaz şi apă, acestea sunt relocate în afara zonelor circulabile, asigurându-se inclusiv soluţii tehnice aprobate/ avizate de deţinătorii acestora, acolo unde sunt solicitate. Totodată, pentru celelalte utilități (curent, telefonie, fibră optică, etc.), în betonul din trotuare sunt prevăzute câte 4 țevi din PVC.

Lucrările vor dura aproximativ 12 luni, timp în care sunt instituite restricții de circulație pe pod, traficul greu fiind deviat, la nevoie, pe ruta ocolitoare Aiud – Unirea – Ocna Mureş – Vama Seacă – Ciumbrud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea