Rămâi conectat

Actualitate

Scădere spectaculoasă pentru criptomoneda Bitcoin: Care a fost motivul din spatele pierderii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cursul zilei de duminică, 18 aprilie, criptomoneda Bitcoin, cea mai valoroasă din lume, a scăzut cu până la 14%, la 51.541 de dolari pe unitate, anulând cea mai mare parte a creşterilor din ultima săptămână.

În timpul tranzacţiilor, bitcoin a mai recuperat din pierderi, fiind cotată în declin cu 10%, la 53.991 de dolari, un nivel aflat cu 12.000 de dolari sub nivelul record atins miercuri, informează News.ro.

Rivala mai mică Ether a scăzut cu 10%, la 2.101 dolari pe unitate.

Site-ul de analiză CoinMarketCap a afirmat că scăderea ar fi fost provocată de o pană de curent în regiunea chineză Xinjiang, care alimentează cu energie mineritul de bitcoin.

„Pana de curent expune o slăbiciune fundamentală, aceea că, deşi reţeaua bitcoin este descentralizată, mineritul nu este”, a spus Luke Sully, director general al firmei Ledgermatic.

Scăderea bitcoin a avut loc şi pe fondul interzicerii, de către banca centrală a Turciei, a folosirii criptomonedelor pentru cumpărături.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea