Rămâi conectat

Actualitate

Liderii USR PLUS vor cere SCHIMBAREA premierului Florin Cîțu, în ședința de luni. Declarațiile lui Iulian Bulai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Iulian Bulai a declarat, sâmbătă, la Digi24, că liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, vor merge luni la ședința coaliției cu mandatul retragerii sprijinului politic premierului Florin Cîțu.

Bulai a spus că alianța va cere în continuare înlocuirii premierului Cîțu, indicând ca posibile variante pe liderul PNL Ludovic Orban sau pe șeful Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

”Avem pe masă o solicitare, va fi discută luni, sunt sigur că se vor găsi soluții”, a mai spus Bulai. În ce privește propunerea pentru viitorul ministru al Sănătății, Bulai a spus că USR PLUS dispune de mai multe variante, invocând mai multe nume, printre care Andreea Moldovan, Ioana Mihăilă, Tudor Pop.

El a mai spus că indiferent cât durează criza, USR PLUS trebuie să primească garanții că nu se va mai întâpla ca premierul să schimbe miniștri fără să anunțe partenerul de coaliție.

Liderii USR PLUS n-au fost de acord în decembrie 2020 cu varianta numirii lideruluil PNL, Ludovic Orban, în funcția de premier.

Bulai a mai spus că partenerul de coaliție a întors armele împotriva unui ”soldat” din Guvern, cu referire la demiterea luli Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății. Bulai a evitat să spună dacă USR PLUS va vota o eventuală moțiune de cenzură depusă de PSD.

”Guvermăm țara împreună. Problema este un om în care nu mai avem încredere”, a declarat deputatul USR PLUS.

Context

Guvernul a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că premierul Florin Cîțu l-a revocat din funcție pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și a demis-o pe Andreea Moldovan din funcția de secretar de stat. Cîțu l-a demis pe Voiculescu după ce acesta a adoptat ordinul care modifică regulile de carantinare a localităților fără să-l informeze pe șeful Executivului. Ulterior, liderii USR PLUS au anunțat că-i retrag sprijinul premierului Florin Cîțu și au cerut schimbarea din funcție, pe motiv că demiterea lui Voiculescu de la ministerul sănătății n-a fost discutată cu liderii coaliției.

Blocajul politic s-a rezolvat parțial, după ce miniștri USR PLUS au acceptat totuși să participe joi la o ședință de guvern, însă liderii USR PLUS și-au menținut ulterior solicitarea înlocuirii lui Cîțu de la șefia Guvernului. Atacurile la adresa premierului au continuat, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, numindu-l pe Florin Cîțu ”zombie politic” într-un interviu pentru G4Media.ro

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea