Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj 3-0, în ultimul derby al Diviziei A1 | CSM Târgoviște, în premieră campioana Romțniei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Târgoviște a câștigat, scor 3-0 (25-15, 25-15, 25-19), derby-ul cu Volei Alba Blaj și este în premieră campioana României, putând declanșa fiesta lângă Turnul Chindiei. Prachic echipa din „Mica Romă” a predat coroana grupării din Târgoviște ce a reușit să cucereasă titlul pentru prima dată în istorie.

Având un moral excelent după succesul de săptămâna trecută, din Sala „Timotei Cipariu”, victorie ce a netezit practic drumul spre trofeu, fetele conduse de Giovanni Caprara au dominat net acest joc ce ar fi trebuit să fie unul al orgoliilor, punându-și la colț oponenta după doar 64 de minute (iarăși Casnova, de neoprit, cu 19 puncte).

CSM Târgoviște a repurtat cel mai clar succes stagional împotriva grupării din Ardeal, dovedind că a fost cea mai bună echipă a campionatului, cu 7 puncte avans înaintea ultimelor jocuri.

Chiar dacă șansele de a mai schimba ceva din ecuația titlului erau foarte mici, era de așteptat ca Volei Alba Blaj să aibă o tresărire de orgoliu împotriva grupării de lângă Turnul Chindiei ce a învins- o de trei ori în actuala ediție.  Însă echipa condusă de Darko Zakoc nu a reușit nici măcar o victorie care să cosmetizeze amărăciunea unui sezon în care a fost mereu în urma rivalei

Primul set a fost dominat copios de dâmbovițence, ce s-au distanțat clar încă din start: 10-4, 13-5, 18-9, CSM Târgoviște impunând ritmul care nu le-a permis oponentelor nicio replică. În al doilea parțial, lângă fileu apar Celic-Markovic, Kocic și Bleicher, în încercarea lui Zakoc de a stopa iureșul gazdelor. Blajul a început mai bine, dar a fost „prinsă” la 9, când s-a produs egalitatea, iar CSM Târgoviște a avut nervii mai tari și s-a desprins la 18-14!

Aflată pe val, CSM Târgoviște a continuat să domine confruntarea, pregătindu-se să desfacă șampania. Gazdele s-au desprins la 18-12 și nimic nu se mai putea întâmpla!

Duminică, de la ora 14.00, în ultima reprezentație stagională, echipa din „Mica Romă” va juca cu CS Medgidia.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Bojana Milenković 11p, Irina Malkova 3p., Regan Scott, Maja Aleksic,  Ioana Baciu 8p –Silvija Popović (libero),; au mai intrat Bojana Celic-Markovic 9p, Jovana Kocic un punct, Reka Bleicher două puncte, Aleksandra Spasenic (libero),; Ștefania Cheluță două puncte,  Francesca Alupei două puncte; Ramona Rus.

Sursa foto: CSM Târgoviște (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea