Rămâi conectat

Cultură Educație

Salvaţi-ne de câinii periculoşi!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pe strada Crişan din Alba Iulia, la numărul 2 există o instituţie pentru ocrotirea şi sprijinirea copiilor nevoiaşi. Era cunoscută sub numele de „Iulia”. Acum, la intrarea principală, la poartă, are o firmă color cu denumirea „Câine rău” şi pe un geam, o cruce roşie cu chipul unui copil în mijloc.
Este de apreciat grija ce se acordă copiilor găzduiţi aici, dar mulţi vecini şi trecători străini sunt puşi într-o situaţie dramatică, din cauza unui grup de câini aparţinători acestei instituţii, mari şi deosebit de agresivi când reuşesc să iasă din curte şi întâlnesc persoane străine.
Cu câtva timp în urmă eram afară şi au atacat o femeie. Au dărâmat-o deja la pământ şi dacă nu ajungea la faţa locului un vecin din strada Apulum, blocul AC 26, poate îşi pierdea viaţa sau ajungea la spital sfâşiată de câini. După câteva zile a păţit-o un alt trecător, dar, printr-o disperare extraordinară a reuşit să se apere cu bagajul ce-l avea la el, până l-au ajutat alţi trecători.
În ziua de 8 februarie 2011, la orele 14,20, imediar ce au intrat din strada Apulum în Cetăţii în faţa casei cu numărul 20 erau doi câini foarte mari care ieşiseră din curtea căminului respectiv pe poarta mare deschisă. Unul dintre ei, deosebit de agresiv, m-a atacat direct şi dacă nu aveam la mine o plasă pe care o fluturam în faţa lui şi mă aplecam mereu să iau ceva de jos pentru apărare, astăzi eram sigur în spital sau poate în mormânt, inima putându-mi ceda de frică. La circa 20 de metri venea în ajutor un vecin din blocul AC 23. Salvarea mi-a fost că a venit din curtea căminului un tânăr cu ochelari şi cu pantaloni scurţi, i-a strigat pe nume, reuşind în cele din urmă să-i ducă în curte.
Cu circa două săptămâni în urmă mi-am permis să opresc pe strada Cetăţii, lângă acest cămin doi domni de la Poliţia locală, care patrulau în zonă. Împreună cu o doamnă din apropiere şi un vecin din strada Crişan nr. 1 le-am spus ce se întâmplă aici rugându-i să-i înştiinţeze pe cei ce pot lua măsurile cuvenite pentru lichidarea marelui pericol. Ne-au promis că-i anunţă şi pe colegii dânşilor din schimbul următor. Dar nici în zi de astăzi nu s-a luat vreo măsură ca aceşti câini să fie ţinuţi legaţi sau să dispară.
Ne întrebăm ce este mai important sau mai presus în această ţară, viaţa unui om sau a unui câine patruped? Gândiţi-vă, domnilor, ce se poate întâmpla cu un om mai slab de inimă, cu o femeie care se află pe stradă cu un copil mic şi îi atacă aceste animale, fără a avea posibilitatea să se apere? Apelăm la redacţia ziarului „Unirea” cu rugămintea să intervină la vreo instituţie locală sau judeţeană care ar putea clarifica această problemă.
Emil JURCĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

O nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, în octombrie 2024: Cadre inginerești din întreaga țară se reunesc la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

O nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, în octombrie 2024: Cadre inginerești din întreaga țară se reunesc la Cugir Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Alba, pregătește o nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, la Cugir Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – sucursala Alba (cu sediul la Cugir) a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea