Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

15 aprilie: Vor sosi în țară primele doze ale vaccinului Johnson&Johnsons. Câte doze vor fi recepționate și cum vor fi distribuite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 15 aprilie, primele doze ale vaccinului anti-Covid produs de Johnsons & Johnson vor ajunge în România, cu câteva zile mai repede decât era prevăzut, a transmis Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit acestuia, este vorba despre 60.000 de doze, care vor fi repartizate către medicii de familie și centrele mobile de vaccinare.

„Este un vaccin care se administrează într-o singură doză, deci vom putea imuniza 60.000 de persoane. Ne gândim ca ele să meargă către medicii de familie”, a spus Andrei Baciu, care este și vicepreședinte al comitetului de vaccinare (CNCAV).

„De asemenea, în perioada următoare, vom lansa centrele mobile de vaccinare, care vor putea fi deplasate prin sate. La un centru mobil putem să administrăm 96 de vaccinuri pe zi. Le vom aloca vaccinurile Johnson & Johnson, pentru că se administrează într-o singură doză și nu există riscul să te deplasezi pentru rapel și să nu mai găsești persoanele respective”, a precizat oficialul.

Autoritatea Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat vaccinul produs de Johnson & Johnson la jumătatea lunii martie. Este al patrulea ser anti-COVID omologat în UE, după cele de la Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Vaccinul se numește Janssen și se administrează într-o singură doză, persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Dacă Pfizer și Moderna funcționează pe principiul ARN mesager, Johnson&Johnson, ca și AstraZeneca, se bazează pe un vector viral nereplicativ.

Diferențele între cele patru tipuri de vaccin constau și în eficacitate. Astfel, în timp ce Pfizer și Moderna au o eficacitate de 95%, respectiv 94,1%, AstraZeneca are o eficacitate de 60%, iar Johnson&Johnson, de 67%.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului În afară de zilele cu dezlegare, care sunt însemnate cu harți, zilele de miercuri și vineri sunt zile de post în tot timpul anului, potrivit calendarului creștin ortodox. În fiecare an sunt cinci intervale de post mai lungi, iar anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea