Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 1-3, în derby-ul Diviziei A1! Tristețe în „Mica Romă”, titlul s-a dus pe apa Dâmboviței

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României, Volei Alba Blaj, a pierdut acasă, marele meci pentru titlu, scor 1-3 (19-25, 25-18, 23-25, 22-25), cu rivala CSM Târgoviște, ce a reușit să dea lovitura în derby-ul Diviziei A1. Tristețe maximă în „Mica Romă”, trupa lui Darko Zakoc suferind al treilea eșec din tot atâtea dueluri cu gruparea din Dâmbovița, ce are acum 4 puncte avans în ierarhie și șanse mari să câștige în premieră campionatul.

CSM Târgoviște a sărbătorit la Blaj, în fieful rivalei, o victoria imensă, un pas decisiv către titlu! Casanova – cu 21 de puncte și Dimitrova – cu 19 au fost cele mai bune realizatoare a oaspetelor, de partea cealaltă Milenković având 17, într-un meci ce a durat 98 de minute

Actuala deținătoare a titlului se pregătește să predea coroana, mai având puține șanse, de domeniul fantasticului, săptămâna viitoare la Târgoviște urmând să se decerneze trofeul. În al 10-lea an de la înființare, Blajul și-a dorit enorm eventul, dar a rămas doar cu Cupa României și cu o finală de Cupă Challenge, după un meci pe care nu avea voie sub nicio formă să îi piardă

CSM Târgoviște, cu un punct avans în ierarhie, a pus presiune pe deținătoarea titlului, conducând în Sala „Timotei Cipariu” cu 1-0 și 2-1. În acel moment, cu un punct adjudecat de gruparea de lângă Turnul Chiindiei, al 4-lea parțial a căpătat o importanță uriașă în economia luptei pentru campionat. Târgovișta a ajuns la 24-16, se părea că se va întâmpla o minune după 6 puncte recuperate de oponente, până la 22-24, dar atât.

O partidă derby în care fiecare dintre rivale a avut șuișuri și coborâșuri în planul evoluției, cu momente oscilante. Un moment cheie a fost în finalul setului al treilea, la scorul de 23-22 pentru CSM Târgoviște a fost considerată aut, o fază controversată, ce a provocat nemulțumirea Blajului, ce s-a considerat nedreptățit, un serviciu trimis de Maja Aleksic și în loc de 23-23 s-a făcut 24-22 în favoarea oaspetelor.

Primul set a avut un moment cheie, când oaspetele au reușit o serie formidabiă de 8 puncte la rând, de la 4-6, până la 12-6. Blajul s-a aflat mereu în spate, revenirea însemnând doar o apropiere la un punct 16-17.

Al doilea parțial a fost dominat copos de amfitrioane, ce au reușit să-și îmbunătățească evoluția, distanțându-se la 15-8 și 17-11, fetele lui Zakoc fiind mult mai atente la fileu unde Casanova făcea legea!

Echilibrul s-a restabilit pe tabelă și totul s-a reportat pentru al treilea parțial, în care „portocaliile” au început bine, conducând cu 10-7. Meciul a devenit echilibrat, chiar dramatic, cu Blajul încercând să nu piardă trena, însă Truskhina și-a dus echipa la 14-10. Trupa din Dâmbovița rezistă asaltului, reușind să salveze mingi aproape imposibile, având 16-13 și 17-14. Aceeași Casanova își arată clasa, pentru 19-16, dar Blajul se apropie la un punct (18-19), când Malkova servește în fileu. Blajul se aproprie iar (19-20), dar adversarele au nervii mai tari și se descprind la 23-20. Nebunia continuă, cu două puncte consecutive luate de Ioana Baciu și compania, ce ajung la 22-23. Următorul punct a însemnat un nou serviciu afară Aleksic: 22-24. cu o fază ce a strârnit protestele gazdeor, ce au considerat că mingea a fost în teren și în loc de 23-23, s-a făcut 22-24!

CSM Târgoviște avea 2-1 și un punct în chimir, iar dacă își adjudeca și al 4-lea set, se impune în trei puncte și se distanța la 4 puncte, aproape decisiv, în ierarhie. Oapetele nu s-au relaxat, au ajuns la 14-11, profitând de căderea Blajului!

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević  două puncte – Bojana Čelić-Marković 3 p, Maja Aleksić 10 p,  Irina Malkova 11 p, Ioana Baciu 15p, Bojana Milenković 17 p, Silvija Popović (libero); a mai intrat Regan Hood Scott 7 p, Jovana Kocić 5p, Reka Bleicher un punct; Ramona Rus, Francesca Alupei, Ștefania Cheluță, Aleksandra Spasenic (libero).

[nggallery id=8145]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea