Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 1-3, în derby-ul Diviziei A1! Tristețe în „Mica Romă”, titlul s-a dus pe apa Dâmboviței

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana României, Volei Alba Blaj, a pierdut acasă, marele meci pentru titlu, scor 1-3 (19-25, 25-18, 23-25, 22-25), cu rivala CSM Târgoviște, ce a reușit să dea lovitura în derby-ul Diviziei A1. Tristețe maximă în „Mica Romă”, trupa lui Darko Zakoc suferind al treilea eșec din tot atâtea dueluri cu gruparea din Dâmbovița, ce are acum 4 puncte avans în ierarhie și șanse mari să câștige în premieră campionatul.

CSM Târgoviște a sărbătorit la Blaj, în fieful rivalei, o victoria imensă, un pas decisiv către titlu! Casanova – cu 21 de puncte și Dimitrova – cu 19 au fost cele mai bune realizatoare a oaspetelor, de partea cealaltă Milenković având 17, într-un meci ce a durat 98 de minute

Actuala deținătoare a titlului se pregătește să predea coroana, mai având puține șanse, de domeniul fantasticului, săptămâna viitoare la Târgoviște urmând să se decerneze trofeul. În al 10-lea an de la înființare, Blajul și-a dorit enorm eventul, dar a rămas doar cu Cupa României și cu o finală de Cupă Challenge, după un meci pe care nu avea voie sub nicio formă să îi piardă

CSM Târgoviște, cu un punct avans în ierarhie, a pus presiune pe deținătoarea titlului, conducând în Sala „Timotei Cipariu” cu 1-0 și 2-1. În acel moment, cu un punct adjudecat de gruparea de lângă Turnul Chiindiei, al 4-lea parțial a căpătat o importanță uriașă în economia luptei pentru campionat. Târgovișta a ajuns la 24-16, se părea că se va întâmpla o minune după 6 puncte recuperate de oponente, până la 22-24, dar atât.

O partidă derby în care fiecare dintre rivale a avut șuișuri și coborâșuri în planul evoluției, cu momente oscilante. Un moment cheie a fost în finalul setului al treilea, la scorul de 23-22 pentru CSM Târgoviște a fost considerată aut, o fază controversată, ce a provocat nemulțumirea Blajului, ce s-a considerat nedreptățit, un serviciu trimis de Maja Aleksic și în loc de 23-23 s-a făcut 24-22 în favoarea oaspetelor.

Primul set a avut un moment cheie, când oaspetele au reușit o serie formidabiă de 8 puncte la rând, de la 4-6, până la 12-6. Blajul s-a aflat mereu în spate, revenirea însemnând doar o apropiere la un punct 16-17.

Al doilea parțial a fost dominat copos de amfitrioane, ce au reușit să-și îmbunătățească evoluția, distanțându-se la 15-8 și 17-11, fetele lui Zakoc fiind mult mai atente la fileu unde Casanova făcea legea!

Echilibrul s-a restabilit pe tabelă și totul s-a reportat pentru al treilea parțial, în care „portocaliile” au început bine, conducând cu 10-7. Meciul a devenit echilibrat, chiar dramatic, cu Blajul încercând să nu piardă trena, însă Truskhina și-a dus echipa la 14-10. Trupa din Dâmbovița rezistă asaltului, reușind să salveze mingi aproape imposibile, având 16-13 și 17-14. Aceeași Casanova își arată clasa, pentru 19-16, dar Blajul se apropie la un punct (18-19), când Malkova servește în fileu. Blajul se aproprie iar (19-20), dar adversarele au nervii mai tari și se descprind la 23-20. Nebunia continuă, cu două puncte consecutive luate de Ioana Baciu și compania, ce ajung la 22-23. Următorul punct a însemnat un nou serviciu afară Aleksic: 22-24. cu o fază ce a strârnit protestele gazdeor, ce au considerat că mingea a fost în teren și în loc de 23-23, s-a făcut 22-24!

CSM Târgoviște avea 2-1 și un punct în chimir, iar dacă își adjudeca și al 4-lea set, se impune în trei puncte și se distanța la 4 puncte, aproape decisiv, în ierarhie. Oapetele nu s-au relaxat, au ajuns la 14-11, profitând de căderea Blajului!

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević  două puncte – Bojana Čelić-Marković 3 p, Maja Aleksić 10 p,  Irina Malkova 11 p, Ioana Baciu 15p, Bojana Milenković 17 p, Silvija Popović (libero); a mai intrat Regan Hood Scott 7 p, Jovana Kocić 5p, Reka Bleicher un punct; Ramona Rus, Francesca Alupei, Ștefania Cheluță, Aleksandra Spasenic (libero).

[nggallery id=8145]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea