Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Europa, împânzită de restricții dure anti-COVID: Școlile și restaurantele, închise, circulația interzisă în anumite intervale orare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Restricții dure anti-COVID-19 sunt impuse locuitorilor în această perioadă în mai multe state europene. În Germania, rata de infectare este de 1 la mie (nu 4 la mie cum e la noi), totul fiind închis. Măștile tip FFP2 sunt obligatorii în magazine și în mijloacele de transport.

În Franța e lockdown pentru o treime din țară. Toate business-urile non-esențiale sunt închise. Nu ai voie să te îndepărtezi mai mult de 10 km de casă, iar între orele 19:00 și 06:00 nu ai voie să ieși pe stradă.

În Italia, toate restaurantele închise. De sărbătorile pascale toată țara intră în „stop”, iar oamenii nu au voie nici măcar la serviciu să meargă.

În Danemarca, toate restaurantele și cafenelele sunt închise, la fel și hotelurile

În Grecia, toate școlile sunt închise. Poți face cumpărături doar pe raza a 2 km din jurul locuinței. Interdicția de a ieși pe stradă este, între 21:00 și 05:00, în timpul săptămânii și între 19:00 și 05:00, în weekenduri.

În Cehia, toate școlile închise.

Spania a impus obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport și în magazine. Toate restaurantele și hotelurile sunt închise.

În Belgia ai voie să primești doar un vizitator în casă – mereu aceeași persoană. Adunările de mai mult de patru persoane sunt interzise în afara casei. Există obligativitatea de a face cumpărăturile singur și n-ai voie în magazin mai mult de 30 de minute. Masca este, desigur, obligatorie.

În Portugalia, totul e închis.

În Olanda, nu ai voie să ieși afară după ora 22:00, tot ce e bar și restaurant e închis, și nu este permis să alcătuiești grupuri mai mari de două persoane.

În Irlanda, nu ai voie să primești vizitatori acasă, nunțile nu pot fi organizate cu mai multe de șase persoane, iar la înmormântări nu pot participa mai mult de 10 oameni. Tot ce e non-esențial e închis.

Turcia a trecut de 30.000 de contaminări pe zi. Înăsprește restricțiile și revine la carantină pe perioada weekend-ului, după data de 15 aprilie.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea