Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Evaluarea Națională ar putea avea loc la termen, pe 22 iunie. Ce a anunțat Sorin Cîmpeanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cursul zilei de miercuri, 24.03.2021, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va propune varianta decalării cu doar o săptămână a anului școlar, pentru ca Evaluarea Națională să nu se dea pe 5 iulie, ci pe 22 iunie, așa cum era stabilit.

Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Această reacție vine după ce, miercuri, Sorin Cîmpeanu anunțase că s-a luat decizia prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu admiterea la liceu, pentru a nu se închide școlile.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că, joi, 25 martie, organizează la ministerul Educației o ședință a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților.

Asta după ce Federația părinților a respins propunerea de decalare cu două săptămâni a anului școlar.

„Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a aflat din presă, cu stupefacție, deciziile adoptate de Ministerul Educației fără o consultare prealabilă a partenerilor de dialog social, conform art. 80 din Legea Educației Naționale”, au precizat reprezentanții părinților.

Și Consiliul Național al Elevilor a reacționat marți, la scurt timp după anunțarea deciziei, spunând că nu este de acord cu prelungirea vacanței de Paște, menținerea școlilor deschise în format fizic atunci când rata incidenței depășește 6/mia de locuitori și amânarea Evaluării Naționale.

În ședință, ministrul educației spune că va merge cu o variantă în care elevii din anii terminali să aibă examenele – Evaluarea națională de clasa a VIII-a și bacalaureatul – pe calendarul actual, iar restul elevilor să încheie anul școlar cu o săptămână mai târziu față de data planificată în calendarul inițial, adică pe 25 iunie, în loc de 18 iunie.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 14 octombrie 2024. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni: Septembrie ploios și temperaturi peste cele specifice în a doua lună de toamnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 14 octombrie 2024. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni: Septembrie ploios și temperaturi peste cele specifice în a doua lună de toamnă Agenția Națională de Meteorologie a publicat vineri, 13 septembrie 2024, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 16 septembrie – 14 octombrie. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea