Rămâi conectat

Actualitate

Educația NU afectează SĂNĂTATEA elevilor. Sorin Cîmpeanu ,,educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, spune că nu înțelege de ce într-o localitate cu rată mare de infectare numai elevii din clasele primare participă toți la ore, iar dintre cei care se află în ani terminali participă doar jumătate. Acesta a precizat că decizia nu a fost susţinută de ministerul său, și că nu are o explicație pentru aceste lucruri.

„Educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, 7, 8, 9 ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău. Acest lucru mă tem că lasă sechele”, a declarat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat de ce elevii de şcoală primară pot merge toţi în acelaşi timp la cursuri, iar cei din clasele a VIII-a sau a XII-a nu, ministrul a replicat: „Nu pot să vă răspund la această întrebare, mai ales că au şi Evaluare Naţională, care este un examen definitoriu pentru viitorul oricărui elev”.

Cîmpeanu a spus însă că decizia de a înjumătăţi numărul copiilor prezenţi în clase „vine pe considerente sanitare, în mod evident, că doar n-o să susţină Ministerul Educaţiei”.

„Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile. Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari.”

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea