Rămâi conectat

Curier Județean

Postul Paștelui 2021. Când începe şi ce nu ai voie să faci în zilele de post

Unirea Ziarul

Publicat

în

URS Construct

Postul Paștelui 2021. Când începe Postul Paștelui ORTODOX şi ce nu ai voie să faci în zilele de post

Paștele ortodox pică anul acesta pe data de 2 mai, în timp ce Paștele catolic pică pe 4 aprilie. Creștinii se pregătesc pentru postul Paștelui, care durează 40 de zile, inclusiv cu Săptămâna Patimilor. Vezi când începe postul Paștelui 2021.

Citește și: Când începe Postul Paștelui 2021

Paște 2021

Paștele pică în calendar ortodox 2021 pe data de 2 mai. Înainte de marea sărbătore, creștinii țin Postul Mare, perioadă care face referire la postul de 40 de zile și 40 de nopți pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a ținut înainte de a începe Propovăduirea Evangheliei.

Postul Paştelui 2021. Iată ce trebuie să faci de pe 15 martie

În acest an, postul Paștelui începe pe data de 15 martie și se încheie pe 1 mai, deoarece pe 2 mai se serbează Paștele 2021. Cutuma spune că postul Paștelui este împărțit în două perioade: postul Păresimilor și postul Paștelui, scrie româniatv.net

Postul Păresimilor se ține până în Duminica de Flo
rii, iar postul Paștelui reprezintă ultima săptămână, Săptămâna Mare. Duminică, pe 7 martie 2021, este lăsata secului de carne. Timp de încă o săptămână de acum, creștinii mai au voie să consume brânză.

Duminică, 14 martie 2021, este lăsata secului de brânză, iar din 15 martie începe perioada postului Paștelui

După Lasatul Secului de branză, in Saptamana Curata, nu se ţese. Cei care nu respectă aceasta datină, pot avea parte de vizita inopinata a lui Toader, „care vine peste noapte si incurca iţele”. Afectati ar putea să fie si caii sau vitele ale carui stapan nu tine sarbatoarea de San Toader. Animalele ar putea fi ranite sau atacate de fiare.

Regulile bisericeşti au stabilit că zilele rânduite pentru ajunare, adică abtinerea totala de la mâncare şi bautură, sunt lunea şi martea din prima saptamana a postului, iar in ultima săptamana a postului, numita Săptămâna Patimilor, se ajuneaza luni, marti, miercuri, vineri şi sambata. În aceste zile se pot consuma, seara, doar pâine şi apă.

Citește și: Mesaje de Paște • Felicitări de Paște • Urări de Paște scurte care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

După Lasatul Secului de branză, in Saptamana Curata, nu se ţese. Cei care nu respectă aceasta datină, pot avea parte de vizita inopinata a lui Toader, „care vine peste noapte si incurca iţele”. Afectati ar putea să fie si caii sau vitele ale carui stapan nu tine sarbatoarea de San Toader. Animalele ar putea fi ranite sau atacate de fiare.Regulile bisericeşti au stabilit că zilele rânduite pentru ajunare, adică abtinerea totala de la mâncare şi bautură, sunt lunea şi martea din prima saptamana a postului, iar in ultima săptamana a postului, numita Săptămâna Patimilor, se ajuneaza luni, marti, miercuri, vineri şi sambata. În aceste zile se pot consuma, seara, doar pâine şi apă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bilete de tratament pentru pensionari: O stațiune balneară aflată la doi pași de Alba, preferată de pensionarii din județ

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bilete de tratament pentru pensionari: O stațiune balneară aflată la doi pași de Alba, preferată de pensionarii din județ Ceva mai mult de o treime dintre pensionarii și asigurații din județul Alba care au primit anul trecut bilete de tratament prin Casa Județeană de Pensii au ales Geoagiu Băi, stațiune balneară aflată… la doi pași, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea