Rămâi conectat

Actualitate

Profesorii ar putea avea voie să își cumuleze pensia cu salariul: Ce spune ministrul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a spus că şi după adoptarea proiectului de lege care interzice cumulul în sistemul public, profesorii vor fi exceptaţi de la interdicţia de a cumula pensia cu salariul. Interdicţia i-ar putea afecta însă pe poliţiştii locali, spun sindicatele din sistemul bugetar.

Educația duce lipsă acută de profesori calificați, iar acest deficit a fost evident în ultima perioadă, spune ministrul Sorin Cîmpeanu. El susține că a găsit înțelegere la ministerul Muncii și că profesorii vor fi plătiți și în viitor la fel ca până acum, în funcție de vechime.

Ministrul Muncii urmează să anunțe detaliile proiectului de lege. Până acum a evitat să precizeze care vor fi excepțiile de la interzicerea cumulului pensiei cu salariul.

O astfel de lege vine la pachet cu anumite riscuri, avertizează sindicatele.

Și în sănătate lucrează acum mulți medici trecuți de vârstă pensionarii, până la 67 sau chiar 70 de ani.

Sindicatele din administrație estimează că peste 10 mii de polițiști locali primesc acum și pensie și salariu. Și nu sunt singurii din administrația publică.

Și Guvernul Orban a încercat să pună capăt cumulului pensiei cu salariul, dar legea a fost respinsă de Curtea Constituțională, din cauza modului de legiferare, nu a conținutului.

Sursa: tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea