Rămâi conectat

Ştirea zilei

Persoanele cu o anumită grupă de sânge, mai predispuse la infectarea cu Covid-19: STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noul coronavirus este în special atras de antigenul grupei sanguine A găsit pe celulele respiratorii, arată un studiu de laborator din Statele Unite. Specialiștii au evaluat modul în care Covid-19 a interacționat cu celulele sanguine respiratorii și roșii din grupele de sânge A, B și O.

Rezultatele au arătat că virusul a avut o preferință mai mare pentru grupa sanguină A găsită pe celulele respiratorii, dar nu și pentru celulele roșii din aceeași grupă sau alte grupe găsite pe aceste celule.

Sunt recomandate aceleași măsuri de protecție ca în cazul tuturor grupelor de sânge. Cele cu care suntem deja obișnuiți, mă refer la distanțarea socială, purtarea măștii de protecție și igenizarea continuă. Oamenii de știință încearcă să învețe cat mai multe lucuri despre modul în care virusul infectează oamenii.

Aceste descoperiri nu pot descrie sau prezice pe deplin modul în care virusul ar afecta pacienții cu diferite tipuri de sânge, dar ar putea explica o parte din influența grupei de sânge asupra infecției COVID-19.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea