Rămâi conectat

Ştirea zilei

DOLIU în lumea artistică din Alba: Pictorul Horea Cucerzan a murit la 82 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reputatul artist Horea Cucerzan lasă o moștenire culturală inestimabilă și impresionantă, nu doar prin lucrările sale valoroase, ci și prin cele aproape o mie de opere de artă produse în cele 23 de ediții ale taberei de creație de la Blaj, pe care a inițiat-o și a dezvoltat-o, an de an, în orașul natal.

Fondatorul Taberei Internaţionale de Artă „Inocenţiu Micu Klein” Blaj, pictorul Horea Cucerzan, născut la Blaj, a murit, luni, în urma unui stop cardiac, la un spital din București, unde era internat pentru analize, la vârsta de 82 de ani.

Pentru meritele sale, pictorului Horea Cucerzan i s-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Blaj, în anul 2008. El a fost inițiatorul Muzeului de Artă Contemporană din Blaj şi al Centrului Cultural pentru Arte „Horea Cucerzan” din Blaj. De altfel, în comunicatul Uniunii Artiștilor Plastici din România, se precizează că maestrul dorea să se retragă, în luna martie, la „Casa Horea Cucerzan”, atelierul său de la Blaj.

Pictorul Horea Nicolae Cucerzan s-a născut la Blaj, în data de 7 iunie 1938. A absolvit Academia de Arte Frumoase „Ion Andreescu” din Cluj Napoca, secția pictură, promoția 1963. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, a participat, din anul 1973, la toate expozițiile de artă (municipale, anuale, bienale, republicane) organizate în România, având și numeroase expoziții în străinătate.

Trupul neînsuflețit al pictorului Horea Cucerzan va fi depus la capela Bisericii „Sfânta Treime” – Militari (București), marți, 2 martie, între orele 16:00-18:00, și miercuri 3 martie, între orele orele 09:00 – 18:00, se arată în comunicatul Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa: radioblaj.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL în cartierul ”Lumea Nouă” din municipiul Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT și o femeie sub control judiciar după ce au înjurat polițiștii. De la ce a pornit totul

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL în cartierul ”Lumea Nouă” din municipiul Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT și o femeie sub control judiciar după ce au înjurat polițiștii. De la ce a pornit totul Un bărbat a fost reținut duminică, 20 iulie 2024, iar o femeie a fost plasată sub control judiciar în urma unui scandal iscat în cartierul ”Lumea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea