Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO|Vot DUBLU al parlamentarilor de la PSD și AUR: De ce au votat amendamentele de la buget în locul colegilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prima zi în care bugetul a fost dezbătut în plenul celor două Camere ale Parlamentului nu a fost așteptată de toți parlametarii. Astfel, cei care nu au mai stat până la sfârșitul ședinței și-au mandatat colegii să voteze în locul lor.

ACTUALIZARE Titi Stoica, deputat din partea AUR, a recunoscut că a votat în locul unui coleg. Susține că vorbea cu acesta la telefon în acel moment ca să știe exact ce are de făcut. Deputatul USR Filip Havârneanu l-a acuzat și el, pe Facebook, pe Lucian Feodorov, de la AUR, că a votat de nouă ori cu două cartele.

Inițial, acesta a negat faptele:

Titi Stoica, deputat AUR: “N-am votat în locul nimănui”.

Jurnalist: Sunt filmări care arată acest lucru.

Ema Stoica, jurnalist Digi24: Cine e colegul dumneavoastră?

Titi Stoica, deputat AUR: “Este colegul meu, Ionuț Neagu, senator de Covasna”.

Jurnaliști: De ce ați votat în locul lui?

Titi Stoica, deputat AUR: “Fiindcă eram cu el pe telefon și nu reușise să ajungă”.

Imagini publicate pe Facebook de senatorul USR Darău Irineu arată cum Titi Stoica votează la două aparate.

De asemenea, deputatul USR Filip Havârneanu l-a filmat pe deputatul AUR Lucian Feodorov, pe care l-a acuzat că a votat de nouă ori cu două cartele. Deputatul AUR i-a răspuns că o colegă i-a “dat mandat”.

Deputata PSD Matilda Goleac este suspectată că a votat dublu la amendamentele pentru bugetul 2021, adică și pentru ea, și în locul colegei sale de bancă, Laura Vicol, tot deputată PSD. Acuzațiile vin de la deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, care a postat pe Facebook și două filmulețe ce ar surprinde presupusele fapte.

Rămâne de văzut dacă acest lucru s-a întâmplat cu adevărat și ce are de spus deputata Matilda Goleac. Potrivit regulamentului, votul nu se „deleagă”, fiecare parlamentar trebuie să voteze pentru sine.

Deputatul Emanuel Ungureanu poate sesiza conducerea Camerei Deputaților în legătură cu acest vot, însă în momentul de față este destul de greu de verificat, date fiind câte voturi au existat luni în Parlament – de ordinul miilor – fie pentru buget, fie pentru amendamente.

Sunt dezbateri-maraton în Parlament, de peste 8 ore, pe legea bugetului pentru 2021. Urmau să se încheie la miezul nopții, dar au fost prelungite cu încă două ore, până la ora 2:00. PSD, care a depus peste 2.500 de amendamente, ceruse ca dezbaterile să continue până dimineață la ora 7:00. Cele mai multe amendamente depuse de PSD vizează Ministerul Dezvoltării Regionale și foarte probabil că nu se vor încheia discuțiile, iar marți la ora 10:00 este convocat un nou plen și este de așteptat să existe și un vot final pentru bugetul pe 2021.

sursa: digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea