Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prejudicii de aproape 2 milioane de lei la primăriile din județul Alba. Raport al Curții de Conturi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prejudicii de aproape 2 milioane de lei la primăriile din județul Alba. Raport al Curții de Conturi

Urmare a misiunilor de audit efectuate de Curtea de Conturi la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din Alba au fost identificate o serie de abateri de la disciplina financiară în utilizarea banului public, care au generat prejudicii în sumă de 1.769.000 lei, din care s-a recuperat operativ suma de 282.000 lei.

Municipiul Alba Iulia

Au fost majorate nejustificat cheltuielile de personal la Primăria Alba Iulia cu suma de 2.000 lei, prin acceptarea la plată şi plata efectivă în perioada ianuarie – iulie 2019 a unor drepturi salariale acordate administratorului public peste nivelul maxim prevăzut de actele normative din domeniu.

De asemenea, au fost majorate nejustificat cheltuielile materiale la Primăria Alba Iulia în perioada 2019-2020 cu suma de 11.000 lei, prin acceptarea la plată şi decontarea efectivă a unor cheltuieli de transport efectuate pe baza cardurilor de mobilitate urbană în cadrul localităţii, de către o parte din salariaţi, care au efectuat deplasări în afară orelor programului de lucru şi în zilele libere/sărbători legale.

Consiliul Județean Alba

Au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital la Consiliul Județean Alba cu suma de 122.000 lei, prin acceptarea la plată şi decontarea efectivă a unor situaţii de lucrări supradimensionate, în care au fost înscrise articole de cheltuieli cu preţuri unitare la manoperă superioare altor articole de cheltuieli similare, la obiectivul de investiţii „Reabilitare și refunctionalizare Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii Albă Iulia”. În timpul misiunii de audit s-au calculat accesorii în valoare de 23,000 lei.

Comuna Avram Iancu

Au fost diminuate nejustificat veniturile Primăriei Avram Iancu în anul 2019 cu suma de 181.000 lei, prin nestabilirea, neînregistrarea şi neurmărirea spre încasare a veniturilor din valorificarea masei lemnoase din pădurea proprietate a comunei Avram Iancu şi dată în administrarea Ocolului Silvic Abrud.

Tot în cadrul Primăriei comunei Avram Iancu, au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital, cu suma de 78.000 lei, prin acceptarea la plată şi decontarea efectivă în anul 2019 a unor situaţii de lucrări întocmite necorespunzător, fiind actualizate cheltuielile indirecte şi profitul, contrar prevederilor legale în domeniu, iar în unele cazuri au fost utilizate materiale neconforme faţă de cerinţele tehnice, la obiectivele de investiţii „Modernizare drum vicinal Târsa – Cândesti, Judeţul Albă” şi „Reabilitare clădire Şcoala Gimnazială”.

Comuna Ighiu

Au fost diminuate nejustificat veniturile Primăriei Ighiu cu suma de 68.000 lei, prin scăderea din evidenţa contabilă a unor penalităţi şi majorări de întârziere, datorate de chiriaşi/ concesionari, persoane fizice sau juridice, în baza a două hotărâri ale consiliului local Ighiu care au fost atacate în contenciosul administrativ de către Instituţia Prefectului judeţului Albă şi anulate prin sentinţă de către Tribunalul Albă.

Au fost majorate nejustificat cheltuielile comunei Ighiu cu suma de 66.000 lei, prin alocarea şi plata efectivă a unor sume către Asociaţia Club Sportiv Performanţă și Educaţie prin sport Ighiu 2004, în baza unor hotărâri ale Consiliului local Ighiu care au fost atacate în Contenciosul administrativ şi anulate definitiv prin sentinţele instanţelor de judecată.

Totodată, Primăria Ighiu a majorat nejustificat cheltuielile cu suma de 69.000 lei, prin acordarea şi plata efectivă a unor finanţări nerambursabile în perioada 2017-2018 către Asociaţia Club Sportiv Performanţa Ighiu, fără să existe contract de finanţare şi fără justificarea tuturor cheltuielilor, contrar prevederilor legale în domeniu.

Comuna Ponor

La Primăria Ponor, a fost depistată diminuarea nejustificată a veniturile din închirieri, cu suma de 57.000 de lei, prin punerea la dispoziţia unei persoane fizice, în mod gratuit, a unui imobil -păşune comunală în suprafaţă de 23,70 ha, contrar prevederilor legale din domeniu.

Comuna Sâncel

La nivelul comunei Sâncel, au fost diminuate nejustificat veniturile cu suma totală de 40.000 lei, prin nestabilirea, neînregistrarea şi neîncasarea chiriilor la nivelul real, respectiv nu au fost actualizate anual cu indicele de inflaţie conform prevederilor cuprinse în caietele de sarcini şi aprobate prin Hotărârile Consiliului local.

Comuna Vidra

La nivelul comunei Vidra, nu s-a efectuat operaţiunea de reevaluare a elementelor patrimoniale aflate în domeniul public şi privat (bunuri de natură terenurilor şi a clădirilor), contrar prevederilor legale în domeniu. În timpul auditului s-au stabilit diferenţele din reevaluare la valoarea de 1.265.000 lei.

De asemenea, evidenţa contabilă la Şcoala Gimnazială Vidra nu a fost condusă cu respectarea în totalitate a prevederilor legale în domeniu, fiind menţinută nejustificat în contul 151 „Provizioane” suma de 113.000 de lei reprezentând contravaloarea unor drepturi salariale aflate în litigiu din anii precedenţi, sume care la dată auditului nu sunt certe şi reale deoarece aceste drepturi au fost câştigate în instanţă de către personalul unităţii de învăţământ şi inclusiv achitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea