Rămâi conectat

Actualitate

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a ar putea să meargă la şcoală şi în SCENARIUL ROȘU. Propunerea Ministrului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu a anunţat sâmbătă seară că va propune ca elevii din anii terminali, din clasele a VIII-a şi a XII-a, să meargă fizic la cursuri şi în cazul în care şcoala intră în scenariul roşu.

Ministrul Educaţiei a motivat, la Realitatea Plus, că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, iar o posibilă evaluare în sistem online ar putea da naştere la fraudă, scrie News.ro.

„Regulile de distanţare şi prudenţa trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a acfirmat Sorin Cîmpeanu, referindu-se la cazul în care şcolile trebuie să se închidă şi să treacă la predarea online, în scenariul roşu.

Ministrul a precizat că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică.

„Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educaţiei, la Realitatea Plus, citată de News.ro.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea