Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pedeapsă cu ÎNCHISOAREA pentru profesorul de religie din Alba care a lăsat însărcinată o elevă minoră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Condamnare penală pentru un fost profesor de religie de la un liceu din Arieșeni, care a întreținut relații sexuale cu o elevă pe care a și lăsat-o însărcinată. Bărbatul a primit 2 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de act sexual cu un minor.

Scandalul sexual în care a fost implicat fostul profesorul de religie Traian Gligor, de la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni, a ieşit la suprafaţă în 2019 după ce bărbatul a fost de acord să facă un test de paternitate. Profesorul a lăsat-o însărcinată pe minoră în anul 2017, iar în 2018 fata a dat naştere copilului.

Atunci ar fi existat la nivelul şcolii a o anchetă internă, în urma căreia profesorul a fost găsit nevinovat şi cazul a fost închis. Ulterior, a fost de acord cu un test de paternitate, în urma căruia a rezultat faptul că el ar fi tatăl copilului. Cazul a fost cu atât mai grav cu cât fata era beneficiară a sistemului de protecţie a statului (aceasta locuia într-o casă de tip familial).

Fata ar fi mers de bunăvoie într-o cameră de internat care aparţinea liceului, unde profesorul de religie era cazat şi a întreţinut relaţii sexuale cu bărbatul. În final bărbatul a recunoscut copilul, care a primit numele său. De asemenea, profesorul şi-ar fi exprimat dorinţa de a se căsători cu fosta sa elevă.

În data de 17 decembrie 2020, Judecătoria Câmpeni l-a condamnat pe profesor la 2 ani de închisoare cu suspendare şi la plata a 10.000 de lei, daune către fata care a dat naştere copilului său. Mai mult de atât, a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Comunei Avram Iancu sau Primăria Oraşului Câmpeni. De asemenea, instanţa i-a interzis să mai activeze ca profesor pentru doi ani.

În urma condamnării, bărbatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanţei superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Primul termen a fost fixat pe data de 14 aprilie 2021. Profesorul de religie are peste 50 de ani, este văduv şi nu a profesat ca preot. Inspectoratul Şcolar Alba şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială au dispus anchete la momentul la care cazul a devenit public.

sursa: adevarul.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea