Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ce spun elevii din Alba Iulia despre ANULAREA gratuității transportului public. Abandonul școlar ar putea CREȘTE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un sistem de educație optim reprezintă baza unei viitoare societăți prospere, oferind tuturor elevilor posibilitatea de a se dezvolta ca adulți responsabili.

De aceea, o componentă adiacentă a bunei organizări a sistemului educațional o reprezintă transportul–ca modalitatea prin care elevii ajung la școală. Orice unitate administrativă locală trebuie să aiba ca prioritate principală adoptarea și gestionarea unui buget ce permite decontarea integrală a transportului public local pentru elevi.

Problema transportului a devenit,din păcate, o constantă ce marchează demersurile reprezentanților elevilor pe plan național. Anul trecut, eforturile noastre de a protesta împotriva unei inițiative legislative ce prevedea tăierea gratuității atât de necesare pentru elevii navetiști, s-au concretizat prin anularea adoptării Ordonanței de Urgență nr. 51/2019. Acest rezultat, alături de prevederile legii nr.226/2020, impune obligativitatea aplicării gratuității transportului public utilizat de elevi.

În acest sens, decizia luată în Municipiul Alba Iulia de anulare a acestui beneficiu, este una fundamental greșită. Ea contravine din punct de vedere legal cu prevederile mai sus menționate, aducând și un prejudiciu moral atât beneficiarilor direcți ai educației, cât și elevilor reprezentanți, al căror efort de a milita pentru gratuitate devine astfel nul.Consiliul Județean al Elevilor Alba dezaprobă și critică ferm acest gest necugetat, al cărui rezultat nu poate fi decât unul catastrofal. Gratuitatea transportului asigura desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului educațional.

Anularea acestui mic sprijin oferit de către municipalitate elevilor navetiști poate duce la perpetuarea unui fenomen nefast, și anume abandonul școlar. Creșterea ratei acestuia poate fi corelată cu anularea gratuității deoarece există elevi al căror buget familial nu poate acoperi aceste costuri.

Ca reprezentanți ai elevilor și promotori ai intereselor acestora, cerem administrației locale să rezolve această problemă de buget, fără a afecta calitatea învățământului din Municipiul Alba Iulia.Interesul și bunăstarea elevilor trebuie să primeze înaintea oricărei dispute dintre administrație și firma de transport!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea