Rămâi conectat

Ştirea zilei

Piatră concasată și balast pentru repararea și întreținerea drumurilor nemodernizate din Municipiul Alba Iulia. Licitația de peste 1.000.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia a lansat vineri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția de piatră de carieră și concasată, pentru realizarea obiectului de investiții „Acord cadru de furnizare de piatră concasată de carieră și balast pentru repararea și întreținerea drumurilor nemodernizate din Municipiului Alba Iulia”. Valoarea totală estimată a investiției este cuprinsă între 1.272.000 de lei, fără TVA.

Serviciul Administrare Drumuri și utilități Publice are în administrare drumuri publice de pe teritoriul administrativ al UAT Alba lulia, inclusiv întreținerea și repararea străzilor nemodemizate, în regie proprie prin reprofilare și astemere de material (piatră concasată de carieră sau balast sortat) în vederea realizării planeitatii și consolidarea structurii de rezistență a drumului în scopul asigurării unor circulații în condiții de siguranța și reducerea disconfortului cetățenilor.

Ținând cont faptul că autoritatea locală a achiziționat utilaje necesare pentru întreținerea drumurilor nemodemizate în regie proprie, de traficul intens de pe drumurile nemodemizate, atât ziua cât și noaptea, datorită condițiilor meteorologice a ploilor, înghețului, dezghețului, precum și a traficului greu, străzile nemodemizate s-au deteriorat formându-se gropi care afectează structura de rezistență a drumului această situație ducând la îngreunarea traficului și la deteriorarea mijloacelor de transport. În acest context este necesar a se acționa pe aceste drumuri prin aplicarea de piatră concasată de carieră și balast.

CITEȘTE ȘI: Câți bani vor primi, în 2021, polițiștii locali din Alba Iulia pentru norma de hrană: Proiectul, pe masa consilierilor locali

După livrarea produselor UAT Alba lulia va execută, în regie proprie, reparațiile necesare pe străzi în vederea realizării planei tații și desfășurării traficului în condiții optime.

Natura și caracteristicile petrografice-mineralogice trebuie să fie conform SRNE 932-3 și STAS 6200/4-81.
Rocile trebuie să fie omogene în ceea ce privește structura și compoziția petrografică- mineralogică, fără urme vizibile de degradare fizică sau chimică, lipsite de pirită, limonita sau săruri solubile și să respecte condițiile de admisibilitate în ceea ce privește rezistența la îngheț-dezgheț.

Se interzice folosirea agregatelor naturale cu un conținut de granule constituite din roci alternative, moi, fiabile, poroase și vacuolare mai mare de 10%. Materialele trebuie să îndeplinească condițiile tehnice prevăzute în normativele tehnice aflate în vigoare ( STAS 667/2001).

Se solicită achiziționarea următoarelor produse:

1. Piatră concasată de carieră 0-30 mm – 4.000 tone cu transport inclus
2. Piatră concasată de carieră 0-63 mm – 25.000 tone cu transport inclus
3. Balast sortat 0-63 mm – 5.000 tone cu transport inclus

Primăria Alba lulia va efectua lucrări cu aceste tipuri de materiale pe drumurile nemodemizate din municipiul Alba lulia aflate în administrarea UAT Alba lulia. Pentru a se putea demara lucrările de întreținere a drumurilor nemodemizate aflate în administrare este nevoie de livrarea acestor produse la locațiile și în cantitățile indicate de către autoritatea contractantă, pe teritoriul administrativ al UAT Alba lulia, pe baza comenzilor ce vor fi lansate.

Obiectivul general la care contribuie furnizarea produselor îl constituie repararea și întreținerea străzilor nemodemizate din Municipiul Alba lulia.

Obiectivul specific la care contribuie furnizarea produselor este crearea condițiilor de siguranță a traficului auto, fluidizarea acestuia și îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Intervenție a drumarilor DN 67C Transalpina pentru îndepărtarea aluviunilor și a unui arbore doborât de vânt pe carosabil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Intervenție a drumarilor DN 67C Transalpina pentru îndepărtarea aluviunilor și a unui arbore doborât de vânt pe carosabil Traficul rutier este îngreunat luni dimineața pe DN 67C Transalpina, din cauza unui arbore căzut pe carosabil și a aluviunilor aduse de apă. Citește și: Lucrări pe Transalpina, la Săsciori și Șugag, pentru stabilizarea zonelor cu pericol […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea