Rămâi conectat

Actualitate

DOCUMENT| Care sunt informațiile prezentate pe broșura despre vaccinare care va fi distribuită credincioșilor de către preoții Bisericii Ortodoxe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române le-a fost cerut, din partea Patriarhul Daniel, să distribuie în eparhiile acestora, o broșură referitor la vaccin și vaccinare primită din partea Ministerului Sănătății. Patriarhia Română a anunțat implicarea în vaccinare în vederea informării credincioșilor „În acest sens, nu în altul”, după ce Ministerul Sănătății s-a bucurat de un sfârșit de săptămână cu „bucurie și multă speranță”, în urma deciziei Preafericitului Daniel.

Purtătorul de cuvânt al Patrarhiei Vasile Bănescu, a anunțat, luni, că Biserica Ortodoxă Română, ca și toate celelalte culte religioase din România, a primit broșura informativă „Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură”.

Vezi Broșura informativă „Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură”

„Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la această vaccinare.

Opțiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-Covid trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremelor.

Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală și pe a celor din jur”, a anunțat Vasile Bănescu.

Broşura de 18 pagini are următorul cuprins:

  • Cum funcționează un vaccin. Tipuri de vaccin împotriva COVID-19 în curs de dezvoltare/dezvoltate
  • Tipuri de vaccin în curs de autorizare/autorizate
  • Etapele dezvoltării unui vaccin
  • Cum a fost posibilă realizarea unui vaccin atât de repede
  • Principiile strategiei de vaccinare
  • Etapele vaccinării în România pe grupe populaţionale
  • Tipuri de vaccinuri în proces final de evaluare / autorizare de către Agenția Europeană a Medicamentului
  • Rolul Agenției Europene a Medicamentului în procesul de evaluare și autorizare
  • Farmacovigilență
  • Mic dicționar de vaccinare

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Circulația pe timp de noapte, INTERZISĂ șoferilor cu mai puțin de trei ani de experiență la volan: UE, propunere controversată pentru reducerea accidentelor în trafic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulația pe timp de noapte, INTERZISĂ șoferilor cu mai puțin de trei ani de experiență la volan: UE, propunere controversată pentru reducerea accidentelor în trafic O măsură radicală, menită să reducă numărul de accidente rutiere, este în plin proces de evaluare de către Uniunea Europeană. Una dintre cele mai controversate propuneri din acest pachet este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea