Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Sănătății nu confirmă mutația britanică a COVID-19 în România: O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezența noii tulpini a Covid-19 din Marea Britanie nu este confirmată încă în România. Precizarea vine de la Departamentul pentru Situații de Urgență după ce o persoană suspectă a fost internată la Institutul Matei Balș.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) susțin că până în prezent în România nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu noua tulpină a virusului SARS CoV-2.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„În urma unei monitorizări atente a situației epidemiologice din România și în contextul apariției unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialiști ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populației, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.

Date fiind informațiile conform cărora la Institutul Matei Balș din București, un pacient întors recent în țară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentații Institutului au avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat. Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini”, scrie în precizarea de presă facută de DSU.

CITEȘTE ȘI: Noua tulpină de COVID-19 a ajuns în România: Virusul, descoperit la un bărbat venit din Marea Britanie

Ministerul Sănătății precizează că, pe teritoriul României, nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie.

O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR.

Adrian Marinescu, medic infecționist Matei Balș: Trebuie să facem o diferență clară între suspiciune și confirmare, care se face prin testele de secvențire. Există o suspiciune, dar până nu vom avea confirmare nu putem vorbi despre un lucru cert. Cazurile de import pot aduce orice tulpină, iar Marea Britanie nu e așa departe încât să nu ajungă și la noi.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea