Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL| Spitalul Municipal Blaj devine SPITAL COVID. De asemenea, cel din Aiud va servi ca și suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un spital mare din județul Alba va avea o nouă ,,menire”, pe lângă cel din Blaj,  în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus. Astfel, Spitalul Municipal Aiud va avea o nouă ,,misiune”.

Prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, Spitalul Municipal din Blaj a fost adăugat în listă ca fiind o unitate medicală care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 ( la secția de boli infecțioase – 46 paturi, singura care va fi folosită pentru bolnavii COVID).

De asemenea, prin ordinul nr. 1.869 din 4 noiembrie 2020 pentru modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020, privind aprobarea planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 a fost stabilit că Spitalul Municipal din Aiud va deveni unul dintre spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul pandemic.

Aceste măsuri au fost privite ca fiind necesare în lupta sistemului medical românesc împotriva acestei pandemii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Două mașini s-au ciocnit în zona Ampoi 2 din municipiu. Trafic îngreunat

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Două mașini s-au ciocnit în zona Ampoi 2 din municipiu. Trafic îngreunat Un accident rutier a avut loc sâmbătă la amiază, în jurul orei 12.00, în Alba Iulia, zona Ampoi 2. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două autospeciale pentru asigurarea măsurilor specifice la evenimentul rutier produs în municipiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea