Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO| Veteranul de război Gheorghe Stremțan, sărbătorit la împlinirea vârstei de 101 de ani: „Frică, groază, necaz cum n-am mai avut altul”, spunea acesta despre anii războiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Veteranul de război Gheorghe Stremțan din satul Colibi, comuna Ohaba a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 101 ani.

„Rareori putem să participăm la asa evenimente si acum vedem pe viu un om care a trăit 101 de ani, Domnul Stremțan Gheorghe din localitatea Colibi Comuna Ohaba. Cu prilejul împlinirii venerabilei vârste, vă adresăm doriri de sănătate, pace şi bucurii de la Dumnezeu. Doamne ajută!”, a scris primarul comunei Ohaba pe facebook.

Veteranul de război Gheorghe Stremțan s-a născut la 17 septembrie 1919 în satul Colibi, județul Alba. A luptat pe frontul de Est ca fochist pe trenurile ce asigurau logistică armatei române iar în luptele pentru eliberarea Bucureștiului a salvat alături de alți camarazi mulți oameni care fugeau din capitală.

Despre anii dureroși ai războiului, veteranul Gheorghe Stremțan a spus doar atât: „frică, groază, necaz cum n-am mai avut altul”. În prezent familia sa numără peste 70 de membri de la copii, nurori, nepoți, strănepoți și stră-strănepoți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Marți, 8 octombrie 2024 | Bazinul acoperit de înot din municipiul Blaj se redeschide. Tarife și program de funcționare

Bera Larisa

Publicat

în

Marți, 8 octombrie 2024 | Bazinul acoperit de înot din municipiul Blaj se redeschide. Tarife și program de funcționare Bazinul acoperit de înot din municipiul Blaj se va redeschide marți 8 octombrie. Programul de funcționare și tarifele de acces au rămas aceleași ca în ultimii doi ani, anunță Primăria Blaj. Citește și: FOTO | Lucrările […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea